Statuia unei sirene voluptoase provoacă discuții aprinse într-o localitate italiană. „Un tribut adus femeilor cu forme”

Statuia unei sirene voluptoase provoacă discuții aprinse într-o localitate italiană. „Un tribut adus femeilor cu forme”

Statuia unei sirene, realizată de elevii unui liceu de artă, este subiect de controverse. Statuia urmează să fie dezvelită oficial, dar unii localnici spun că este „prea provocatoare”.

Sursa foto: FB/Tiziana Schiavarelli

Statuia unei sirene voluptoase a fost așezată într-o piață dintr-un sat pescăresc din Monopoli, sudul Italiei , și a provocat o agitație pentru că este considerată "prea provocatoare", relatează The Guardian .

Statuia a fost realizată de elevii școlii de artă Luigi Rosso din Monopoli și va fi inaugurată oficial într-o piață numită după Rita Levi-Montalcini (neurolog, laureată a premiului Nobel). Doar că, fotografiile făcute în timpul instalării statuii au trezit vii reacții din cauza sânilor sirenei, dar și a posteriorului.

„Arată ca o sirenă cu doi sâni de silicon și, mai ales, un fund uriaș nemaiîntâlnit până acum la o sirenă. Cel puțin din ce știu”, a scris pe Facebook actrița Tiziana Schiavarelli.

Adolfo Marciano, directorul școlii de artă, a spus că statuia este un „tribut adus marii majorități a femeilor care au forme”. El a explicat că elevii au fost însărcinați de primarul din Monopoli să realizeze mai multe statui pentru oraș, inclusiv una pe tema mării.

Sursa foto: FB/Tiziana Schiavarelli

Sursa foto: FB/Tiziana Schiavarelli

Elevii au prezentat un model al statuii Consiliului Local care a aprobat lucrarea și a decis unde va fi amplasată.

Marciano spune că vede lucrarea „ca pe o reprezentare a realității, în acest caz a corpului feminin”.

Beppe, un localnic, a declarat că sculptura, care a fost păstrată acoperită până la inaugurare, a provocat multe discuții în ultimele zile, unii oameni criticând-o ca fiind „prea provocatoare”.

„Este o rușine, deoarece elevii de la artă merită să fie lăudați în loc să fie criticați”, a spus el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”