Statul Major al Ucrainei: 300 de mercenari Wagner au fost aduși la un spital din Lugansk, dar medicii refuză să-i trateze

Statul Major al Ucrainei: 300 de mercenari Wagner au fost aduși la un spital din Lugansk, dar medicii refuză să-i trateze

Circa 300 de mercenari Wagner au fost aduși la un spital din regiunea Lugansk, în estul Ucrainei, pentru a li se trata rănile, dar medicii refuză să le ofere îngrijiri, afirmă Statul Major al armatei ucrainene.

Mercenari Wagner în Ucraina FOTO Twitter

Potrivit Statului Major al armatei ucrainene, circa 300 de mercenari Wagner au fost transportați pentru îngrijiri medicale la spitalul din Katerînivka, un orășel din centrul regiunii Lugansk, dar medicii refuză să-i trateze din cauza faptului mulți dintre ei sunt bolnavi de SIDA, sifilis, tuberculoză și pneumonie.

Anterior, au apărut informații precum că mulți dintre deținuții recrutați de Wagner pentru războiul din Ucraina sunt purtători de boli infecțioase, mai ales de SIDA.

Potrivit serviciilor secrete ucrainene, Wagner aplică brățări de culoare roșie pentru deținuții infectați cu HIV și brățări de culoare albă pentru cei bolnavi de hepatită.

Pe de altă parte, Statul Major al armatei ucrainene acuză forțele rusești că au transformat unitățile medicale din regiunile ocupate în spitale de campanie. Aceste spitale sunt obligate să acorde prioritate invadatorilor, ceea ce afectează îngrijirea medicală a localnicilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Surpriza Rusiei? / „Am decis să începem reunificarea națiunii maghiare” / Un oficial din cabinetul Viktor Orban anunță noile planuri ale guvernului ungar

2 Halep, prima veste bună după o lungă perioadă: Situația paradoxală cu care se confruntă

3 Două chestii care încep să se cam vadă în spatele grevei profesorilor, care continuă

4 „Mr. Bean”, editorial surprinzător despre mașinile electrice

5 Foarte interesante amănunte...