Statul Major al Ucrainei: Forțele de apărare fac progrese în trei zone ale frontului

Statul Major al Ucrainei: Forțele de apărare fac progrese în trei zone ale frontului

Forțele ucrainene continuă să atace în direcțiile Melitopol (regiunea Zaporojie, sud-est) și Bahmut (regiunea Donețk, est) și înregistrează succese parțiale în zonele de la vest de Robotîne (regiunea Zaporojie), precum și în zonele Klișciivka și Andriivka (ambele în regiunea Donețk), afirmă Statul Major al Ucrainei în raportul prezentat miercuri dimineață.

Soldați ucraineni pe front FOTO Profimedia

Potrivit Statului Major al Ucrainei, forțele armate ale Rusiei au încercat să-și restabilească pozițiile pierdute în Andriivka, dar nu au avut succes în acest efort.

În schimb, trupele ucrainene continuă operațiunile de asalt la sud de Bahmut, provocând inamicului atât pierderi umane, cât și materiale.

În direcția Lîman (est), ucrainenii au respins peste zece atacuri lansate de invadatori în zona localității Makiivka, regiunea Luhansk.

În afară de Lîman, rușii atacă și în zonele Kupiansk, Parvomaiski, Mariinka și Krasnohorivka, dar fără succes.

La Herson, rușii au lansat miercuri dimineață o duzină de bombe ghidate, lovind circa patru cartiere.

Pe de altă parte, primarul ales al orașului Melitopol, Ivan Fedorov, spune că ocupanții ruși au intrat în panică la Tokmak, oraș din regiunea Zaporojie, unde au început să-și evacueze familiile și „instituțiile”.

Potrivit lui Fedorov, rușii au difuzat marți seara un anunț precum că „administrația”, magazinele și piețele agroalimentare nu vor funcționa miercuri.

„Cu siguranță inamicul nu se simte bine”, conchide Ivan Fedorov, care se află în exil de la lansarea invaziei ruse.

De altfel, experții de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) au observat că, în pofida unor declarații asiguratoare ale ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, capacitățile de luptă ale unităților invadatoare angajate în bătălia de la Orihiv, regiunea Zaporojie, s-au deteriorat în așa fel încât nu mai pot efectua toate contraatacurile și nu mai pot rezista în fața ucrainenilor.

Potrivit ISW, Ministerul rus al Apărării minimizează sau exagerează de regulă în mod deliberat acțiunile anumitor comandanți pentru a atinge obiectivele politice ale lui Șoigu sau ale comandamentului militar rus.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB