Stelian Ion, despre pensionarea Giorgianei Hosu: E absolut anormal ca la o vârstă atât de fragedă să ieşi la pensie

Stelian Ion, despre pensionarea Giorgianei Hosu: E absolut anormal ca la o vârstă atât de fragedă să ieşi la pensie

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a făcut miercuri referire la faptul că fosta şefă a DIICOT Giorgiana Hosu se pensionează la vârsta de 49 de ani, apreciind că este un lucru "absolut anormal".

"Ca ministru, mă interesează legislaţia să fie una echilibrată, mă interesează să venim cu propuneri care să facă în aşa fel încât magistraţii să îşi dorească să rămână în profesie o perioadă cât mai mare de timp. Este absolut anormal ca la o vârstă atât de fragedă, să spun aşa, să ieşi la pensie. Mă gândesc că peste câţiva ani de zile, dacă aş fi fost magistrat, iată, mi-aş fi putut depune şi eu cererea de pensionare, ceea ce este peste imaginaţia mea. Adică nu mi-aş imagina vreodată o asemenea ipoteză, dar iată că în România se întâmplă", a arătat el într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Ministrul a adăugat că vrea să fie identificate soluţii, astfel încât magistraţii să îşi dorească să rămână în sistem, având asigurate condiţiile necesare din punct de vedere logistic.

"De curând am început, în cadrul unui grup de lucru care va verifica posibilităţile de modificare a Codului de procedură civilă, astfel încât să degrevăm instanţele, să accelerăm procesele. Contează foarte mult durata. Toate aceste instrumente să fie la îndemâna magistraţilor. Iar pe chestiunile legate de pensionare am răspuns de foarte multe ori. Sunt nişte variante în lucru şi până când nu agreăm împreună şi cu sistemul judiciar şi cu Ministerul Muncii şi cu colegii din Parlament formula ideală, nu are rost să facem speculaţii pe această temă", a spus el.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, marţi, cererea de pensionare depusă de fosta şefă a DIICOT Giorgiana Hosu, care împlineşte peste câteva luni 49 de ani. AGERPRES/(A - autor: Irinela Vişan, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Imagini rare cu „Șmecherii României” pe Coasta de Azur

2 Bordel în apartamentul unui preot din Bacău...

3 Raluca Drăgoi, pozată în timp ce face sex oral

4 Așa o fi? / Dubioase și urât mirositoare sunt dedesubturile politicii românești

5 Câh...