Stelian Ion: Secţia specială a fost un ciomag gândit de PSD împreună cu UDMR împotriva magistraţilor

Stelian Ion: Secţia specială a fost un ciomag gândit de PSD împreună cu UDMR împotriva magistraţilor

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, susţine că Secţia specială a fost un "ciomag" gândit de PSD împreună cu UDMR împotriva magistraţilor.

Declaraţia a fost făcută marţi seara, într-o emisiune la TVR, în cadrul unei dispute cu liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, pe tema desfiinţării Secţiei speciale.

"A muta adresa unde este acum sediul Secţiei speciale nu este o soluţie. (...) UDMR a susţinut şi a sprijinit prin vot înfiinţarea Secţiei speciale. Probabil că este greu acum să se desprindă de această opinie pe care au avut-o la acel moment - că este o secţie care este necesară. Nu, nu este necesară. Am votat împreună desfiinţarea acestei Secţii. Ei merg în continuare pe ideea de desfiinţare a Secţiei cu un amendament (...) În 2017-2018, UDMR a votat împreună cu PSD înfiinţarea Secţiei speciale. Din păcate nu şi-au schimbat acest discurs, vorbesc în continuare de abuzuri împotriva cetăţenilor, judecătorilor, făcute de DNA. Eu spun că a fost un discurs şi un atac permanent în acei ani împotriva DNA", a spus Stelian Ion.

Ministrul Justiţiei consideră că Secţia specială a fost un "ciomag" gândit de PSD împreună cu UDMR împotriva magistraţilor.

"UDMR a susţinut că magistraţii au nevoie de anumite garanţii, suplimentar faţă de garanţiile pe care le au toţi cetăţenii, şi amendamentul pe care l-au susţinut a fost acesta, pe care îl consider foarte grav, pentru că rupe din competenţa DNA. (...) Menţinerea Secţiei speciale înseamnă o lovitură dată DNA, înseamnă o lovitură dată luptei împotriva corupţiei şi asta este împotriva intereselor României. (...) Chestiunea aceasta cu abuzurile DNA a fost folosită ani de zile, în anumite zone, pentru a afecta această instituţie. (...) UDMR continuă discursul din 2017-2018, pe care îl avea împreună cu PSD. Dacă au ales să intre în această coaliţie, ar fi trebuit să se adapteze situaţiei. Noi nu acceptăm să se întâmple în România ce s-a întâmplat în perioada 2017-2018, când Justiţia era pur şi simplu terfelită, călcată în picioare. Această Secţie a fost un ciomag gândit de PSD la momentul acela, împreună cu UDMR şi cu cine o mai fi susţinut, împotriva magistraţilor. Restul sunt poveşti", a mai spus Stelian Ion. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…