Steluţa Cătăniciu: Preşedintele Iohannis nu are căderea să predea lecţii de constituţionalitate

Steluţa Cătăniciu: Preşedintele Iohannis nu are căderea să predea lecţii de constituţionalitate

Deputatul Steluţa Cătăniciu, vicepreşedinte al ALDE, susţine că preşedintele Klaus Iohannis nu are căderea să predea lecţii de constituţionalitate.

"Supărat că strategia instituţiei prezidenţiale de a bloca intrarea în vigoare a Legilor Justiţiei a eşuat, fiind obligat azi de Constituţia României să promulge una din cele trei legi, respectiv Legea nr. 304/2004, domnul preşedinte Klaus Iohannis a ieşit în forţă să ne anunţe că a citit opinia, chiar şi preliminară, a Comisiei de la Veneţia, în mai puţin de 32 de zile. Această citire în grabă este motivul care mă determină să cred că domnul preşedinte nu a înţeles chiar tot ce a dorit să transmită distinsa comisie, altfel aş fi nevoită să-l consider de rea-credinţă. Cum altfel aş putea cataloga atitudinea preşedintelui ascultându-l vorbind despre o legiferare proastă a Parlamentului cu privire la cele trei legi, atâta vreme cât două dintre ele - Legea nr. 304/2004 şi Legea nr. 303/2004 - au trecut definitiv testul de constituţionalitate?!", afirmă Cătăniciu, într-un comunicat de presă remis joi AGERPRES.

În opinia sa, Iohannis "a devenit amnezic", în condiţiile în care excepţiile de neconstituţionalitate pe care le-a invocat cu privire la Legile Justiţiei au fost respinse ca inadmisibile de către Curtea Constituţională, "preşedintele sesizând Curtea după depăşirea termenului prevăzut de Constituţie".

"De la toate acestea pornind şi ajungând la cele 32 de zile în care domnia sa a încălcat grav Constituţia, refuzând să respecte o decizie a Curţii Constituţionale, nu cred că preşedintele Klaus Iohannis are căderea să predea lecţii de constituţionalitate", completează Cătăniciu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 ULTIMA ORĂ Cel mai mare furnizor de energie electrică schimbă regulile încheierii contractului în piaţa liberă

3 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

4 DOCUMENT ANRE încearcă să dreagă busuiocul după ce Guvernul a anunțat că intervine în scandalul liberalizării …

5 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…