Steve Bannon: Biserica Catolică are nevoie de imigranți ilegali pentru a-și umple locașurile de cult

Steve Bannon: Biserica Catolică are nevoie de imigranți ilegali pentru a-și umple locașurile de cult

Fostul strateg șef al Casei Albe, Steve Bannon, este de părere că Biserica Catolică sprijină imigrația ilegală 'nelimitată' în Statele Unite pentru că are nevoie de acest colectiv pentru a-și umple locașurile de cult, informează EFE.

'Au nevoie de imigranți ilegali pentru a umple bisericile. Este evident. Au un interes economic în imigrația ilegală nelimitată', a spus Bannon, într-un interviu pentru programul '60 minutes' care se va difuza duminică și din care CBS a publicat joi seară câteva fragmente.

Bannon, care a părăsit Casa Albă la 18 august, a declarat totodată că nu este de acord cu decizia președintelui american Donald Trump de a pune capăt programului DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), instituit sub fostul președinte Barack Obama, care le permitea imigranților ajunși în țară ca minori să nu fie expulzați din SUA, și care a ferit de deportare 800.000 de tineri.

'Nu sunt de acord cu decizia privind DACA (...) Credeți-mă, oamenii de extremă dreapta, conservatorii nu sunt fericiți cu asta', a comentat el, fără alte precizări.

Întrebat, catolic fiind, cu privire la opoziția arhiepiscopului New York-ului, cardinalul Timothy Dolan, față de decizia lui Trump, Bannon s-a lansat într-un atac dur la adresa Bisericii Catolice.

'Biserica Catolică a fost groaznică. Episcopii au fost groaznici. Știți de ce? Pentru că sunt incapabili să înțeleagă și să rezolve problemele bisericii, au nevoie de imigranți ilegali pentru a-și umple bisericile. Este evident. De aceea toți acești episcopi catolici îl condamnă (pe Trump)', a comentat Bannon.

Când jurnalistul Charlie Rose i-a spus că este grav să spună ceva atât de dur despre propria biserică, Bannon, care este catolic și descendent al unei familii irlandeze, a răspuns că una nu are de-a face cu alta. 'Oricât de mult îl respect pe cardinalul Dolan și pe episcopi în doctrina lor, aici nu este vorba despre doctrină. Îl respect profund pe papă și îi respect profund pe episcopii catolici și pe cardinali în doctrina lor. Aici nu este vorba despre doctrină, aici este vorba despre suveranitatea unei națiuni. Și, din acest punct de vedere, sunt doar o persoană cu un punct de vedere', a adăugat el.

Cardinalul Dolan a reacționat la declarațiile lui Bannon, pe care le-a calificat drept 'insultătoare și ridicole'. 'Nu mă interesează absolut deloc să comentez o declarație pe care eu o consider absurdă și insultătoare, și anume că singurele motive pentru care preoții au grijă de imigranți sunt de natură economică, pentru că dorim să umplem bisericile și să câștigăm mai mulți bani. Este insultător și atât de ridicol încât nu merită niciun comentariu', a spus Dolan.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

3 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

4 Slugile lui Dan Voiculescu, plantate pe listele PSD pentru alegerile parlamentare

5 Elliott Broidy, omul care l-a dus pe Dragnea la Trump, a pledat vinovat pentru acuzația de lobby ilegal în fav…