Știați că între 2015 și 2022 22.000 militari ucraineni au fost antrenați de britanici?

Știați că între 2015 și 2022 22.000 militari ucraineni au fost antrenați de britanici?

Se pare ca britanicii fac tot ce le sta in putinta sa ii ajute pe ucraineni, potrivit celor din presa britanica

In Marea Britanie au inceput sa soseasca primii militari ucraineni din cei zece mii prevazuti a fi antrenati in urmatoarele luni, in cadrul unui program de ajutor britanic. Programul face parte din angajamentul de ajutor catre Ucraina, in valoare de 2,3 miliarde de lire sterline, program prin care au fost livrate deja si arme, cum sunt cele 5000 de lansatoare portabile NLAW, lansatoare LMM si Starstreak dar si lansatoarele de rachete multiple M270. Marea Britanie aloca deja 2,3% din produsul intern brut pentru fortele sale armate.

Potrivit ministerului apararii britanic, aproximativ 1050 personal de serviciu propriu sunt implicati in programul de antrenament ce se desfasoara in locatii din nord-vestul, sud-vestul si sud-estul Marii Britanii. Fiecare curs va dura cateva saptamani si va fi condus de elemente din Brigada 11 de Asistenta a Fortelor de Securitate. Se doreste ca in cadrul acestei pregatiri a recrutilor cu experienta militara putina sau deloc, acestia sa capete abilitatile necesare pentru a fi eficienti in prima linie.

Principalele module de pregatire acopera deprinderea folosirii armamentului din dotare, acordarea primului ajutor, tacticile de patrulare, efectuarea de amenajari pe campul de lupta si legea conflictelor armate.

Deoarece pana nu demult ucrainenii au pierderi in medie pierderi zilnice de 200 militari, cei 10.000 de militari in curs de antrenare ar reprezenta practic inlocuirea pierderilor cu trupe bine antrenate pe o perioada de 50 de zile. Actualul program se intinde pe o perioada de 120 de zile, si se pare ca va continua ulterior cu alte transe. Recent, dupa ce au fost distruse depozitele de munitie rusesti, artileria rusa a rarit cadenta, in consecinta pierderile armatei ucrainene fiind si ele mai reduse.

In scop didactic, guvernul britanic a cumparat arme de asalt AK, cei din garzile galeze testand 2400 de arme de acest tip in doar 17 zile, pentru a se asigura ca pregatirea ucrainenilor se va face cu acelasi tip de arme cu cele pe care le vor folosi in lupta.

De asemenea, britanicii ofera echipament individual si imbracaminte soldatilor ucraineni: casti, ochelari de protectie, protectii auditive, veste antiglont, truse medicale individuale, uniforme, bocanci, imbracaminte pentru intemperii (inclusiv poncho si impermeabile), rucsaci si chingi, saci de dormit, instrumente de ingropare si fortificare in teren.

Intre 2015 si 2022 alti 22.000 militari ucraineni au fost antrenati de britanici, in cadrul operatiunii ORBITAL.

Sistemul de antrenament britanic este printre cele mai riguroase, de inalta calitate, a beneficiat si armata romana cu ceva timp in urma de atentia unor formatori britanici…

Marius Zgureanu/ rumaniamilitary.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...