Ştirbu (PNL): Aniversarea Marii Uniri ar trebui să fie o preocupare majoră a coaliţiei de guvernare

Ştirbu (PNL): Aniversarea Marii Uniri ar trebui să fie o preocupare majoră a coaliţiei de guvernare

Deputatul PNL Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei pentru cultură, susţine că aniversarea Marii Uniri ar trebui să fie o preocupare majoră a coaliţiei de guvernare, în condiţiile în care mai sunt câteva săptămâni până la Ziua Naţională a României.

"Mai interesează oare pe cineva din actuala guvernare că peste două săptămâni şi câteva zile va fi 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, când ar trebui celebrat Centenarul Marii Uniri aşa cum se cuvine? (...) Nu-i preocupă nici ţara, nici economia, nici românii, nici imaginea României în Europa şi în lume şi cu atât mai puţin sărbătorirea Centenarului. Am atras atenţia de mai multe ori faţă de preocuparea slabă a responsabililor din zona guvernamentală faţă de pregătirea Centenarului şi că românii sunt îngrijoraţi în ceea ce priveşte sărbătorirea aşa cum se cuvine a evenimentului istoric petrecut la 1 Decembrie 1918", a afirmat Gigel Ştirbu, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a PNL Olt.

Vicepreşedinte PNL consideră că în intervalul de timp rămas până la 1 Decembrie, Guvernul ar trebui "să-şi concentreze toată atenţia" pentru celebrarea Centenarului prin organizarea şi desfăşurarea unor evenimente şi festivităţi corespunzătoare.

"Aniversarea Marii Uniri ar trebui să fie o preocupare majoră a coaliţiei aflată la putere, aşa cum este evidenţiată şi în programul de guvernare. Consider că este inacceptabil că din cauza unor politici culturale deficitare, România poate rata un moment politic de o importanţă extremă, acela de integrare a propriei istorii în marea istorie europeană", susţine Gigel Ştirbu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

3 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

4 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...

5 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori