Știrea care a făcut înconjurul lumii, demontată de antrenorul Arabiei Saudite: „Nu este nimic adevărat”

Știrea care a făcut înconjurul lumii, demontată de antrenorul Arabiei Saudite: „Nu este nimic adevărat”

Deși a fost învinsă clar de Polonia (0-2) în meciul al doilea de la CM Qatar 2022, Arabia Saudită rămâne cea mai mare surpriză a turneului final, după victoria de poveste cu Argentina (2-1). Succesul în fața sud-americanilor a produs cea mai mare știre falsă de la Cupa Mondială de până acum.

Arabia Saudită a învins surprinzător Argentina lui Lionel Messi. Foto EPA EFE

Imediat după victoria neverosimilă contra Argentinei, presa internațională, inclusiv cea din zona Golfului, anunța că fiecare fotbalist saudit va primi câte o mașină în valoare de 460.000 de dolari.

Herve Renard (54 de ani), antrenorul Arabiei Saudite, a negat informația conform căreia fiecare fotbalist saudit ar fi primit câte un Rolls Royce Phantom. Selecționerul care a impresionat cu discursurile sale motivaționale la CM Qatar 2022 a transmis că autoritățile saudite nu le-au comunicat nimic despre vreun premiu și că nu e cazul să discute despre premii, cât timp competiția este în plină desfășurare.

Nu este nimic adevărat. Avem o Federaţie serioasă şi un minister al Sportului la fel. Nu este momentul pentru aşa ceva. Mai avem de jucat în grupă. Nu ştiu dacă vă amintiţi de conferinţa de presă dinaintea meciului cu Argentina.

Herve Renard face minuni pe banca saudiților. Foto EPA EFE

Herve Renard face minuni pe banca saudiților. Foto EPA EFE

Am spus că meciul cu Argentina este unul dintre cele trei meciuri importante pe care le avem de jucat. Singurul rezultat bun la finalul grupelor este să terminăm pe primul sau pe al doilea loc, doar asta contează”, a declarat Herve Renard, într-o conferință de presă.

Arabia Saudită are 3 puncte într-o grupă infernală, cu Polonia, Argentina și Mexic și păstrează șanse de calificare în fazele superioare ale CM Qatar 2022 înaintea ultimului meci din grupă, contra mexicanilor (miercuri, ora 21.00, TVR 2).

Grupa C, Cupa Mondială 2022 program

22 noiembrie

Argentina - Arabia Saudită 1-2

Mexic - Polonia 0-0

26 noiembrie

Polonia - Arabia Saudită 2-0

Argentina - Mexic 2-0

30 noiembrie

Polonia - Argentina, ora 21:00, TVR 1

Arabia Saudită - Mexic, ora 21:00, TVR 1

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...