Știrea zilei: vameșii olandezi confiscă sandvișurile cu șuncă de la șoferii britanici! Importurile personale de carne și produse lactate sunt interzise în UE de la încheierea tranziției Brexit

Știrea zilei: vameșii olandezi confiscă sandvișurile cu șuncă de la șoferii britanici! Importurile personale de carne și produse lactate sunt interzise în UE de la încheierea tranziției Brexit

Importurile personale de carne și produse lactate sunt interzise în UE de la încheierea tranziției Brexit, notează the Guardian.

Știrile TV olandeze au difuzat imagini cu vameși care confiscă sandvișuri de șuncă de la șoferii care sosesc cu feribotul din Marea Britanie în conformitate cu normele post-Brexit care interzic importurile personale de carne și produse lactate în UE.

Funcționarii care poartă jachete cu vizibilitate ridicată explică conducătorilor de mașini și camioane surprinși la terminalul de feribot Hook of Holland că, de la Brexit, „nu mai aveți voie să aduceți anumite alimente în Europa, precum carne, fructe, legume, pește."

Un șofer nedumerit cu mai multe sandvișuri înfășurate în folie de staniol a întrebat dacă poate să predea carnea și să păstreze doar pâinea, dar un ofițer vamal a răspuns: „Nu, totul va fi confiscat. Bine ați venit la Brexit, domnule, îmi pare rău. ”

Interdicția a intrat în vigoare în ziua de Anul Nou, odată cu încheierea perioadei de tranziție Brexit, Departamentul pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale (Defra) declarând că călătorii ar trebui să „folosească, să consume sau să elimine” obiectele interzise la frontieră.

„De la 1 ianuarie 2021 nu veți putea aduce POAO (produse de origine animală), cum ar fi cele care conțin carne sau produse lactate (de exemplu, un sandviș cu șuncă și brânză) în UE”, precizează ghidul Defra pentru șoferii comerciali.

Comisia Europeană spune că interdicția este necesară, deoarece carnea și produsele lactate pot conține agenți patogeni care cauzează boli ale animalelor, precum febra aftoasă sau pesta porcină și „continuă să prezinte o amenințare reală pentru sănătatea animalelor în întreaga Uniune”.

Vama olandeză a postat, de asemenea, o fotografie a produselor alimentare, de la cereale pentru micul dejun la portocale pe care oficialii le confiscaseră în terminalul de feriboturi, adăugând: „De la 1 ianuarie, nu puteți aduce mai multe alimente din Marea Britanie”.

Serviciul vamal a adăugat: „Așadar, pregătește-te dacă călătorești în Olanda din Marea Britanie și răspândește vestea. Astfel prevenim risipa de alimente și ne asigurăm împreună că controalele sunt accelerate. ”

 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…