ŞTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 27 SEPTEMBRIE

ŞTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 27 SEPTEMBRIE

* Agenţia FTSE Russell, liderul mondial de clasificare a indicilor bursieri, a decis joi că piaţa de capital România va fi reclasificată de la statutul de Piaţă de Frontieră la cel de Piaţă Emergentă Secundară, începând din luna septembrie 2020, informează un comunicat de presă al agenţiei.

* Promovarea României la statutul de Piaţă Emergentă poate fi considerată, din punct de vedere economic pentru piaţa de capital, echivalentul momentului aderării României la Uniunea Europeană, afirmă Lucian Anghel,preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

* Furnizorul global de indici FTSE Russell a anunţat joi că acţiunile companiilor româneşti Romgaz, Banca Transilvania şi BRD-Groupe Societe Generale îndeplineau criteriile de eligibilitate FTSE Global All Cap Index la data de 28 iunie 2019, informează un comunicat de presă.

* Promovarea Bursei la statutul de piaţă emergentă de către Agenţia FTSE Russell va dinamiza investitorii locali, iar volumele tranzacţionate ar putea creşte cu 50%, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Horia Gustă, director general Certinvest.

* Preţul gazelor din România va continua să fie mai mare decât cel de pe pieţele europene şi în primul trimestru al acestui an, a afirmat Aura Săbăduş, expert în domeniul gazelor în cadrul publicaţiei de profil ICIS Londra, în cadrul unei conferinţe de profil.

* Statutul de piaţă emergentă al BVB reprezintă un pas important pentru dezvoltarea economică a României, iar datorită noului statut, Bursa de la Bucureşti va avea un suflu nou şi vom vedea noi investitori şi emitenţi de calibru, a declarat preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Leonardo Badea, într-un comunicat remis vineri AGERPRES.

* Intrarea României în liga pieţelor emergente este cea mai mare realizare a ţării în plan economico-financiar din ultimii ani, iar dezvoltarea pieţei de capital reprezintă un deziderat inclusiv pentru îndeplinirea criteriilor de convergenţă pentru adoptarea euro, a declarat Sergiu Oprescu, Preşedinte al Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor, într-un comunicat remis vineri AGERPRES.

* Statutul de piaţă emergentă pentru Bursa de Valori Bucureşti (BVB) este confirmat de o capitalizare a companiilor listate ce depăşeşte 170 miliarde de lei, în creştere cu 14% faţă de finele anului 2018, precum şi de un indice BET a cărui valoare se află pe locul doi în Uniunea Europeană (UE), scrie ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu, pe propria pagină de Facebook.

* Statutul de Piaţă emergentă secundară acordat pieţei de capital româneşti de agenţia FTSE Russell înseamnă mai mulţi bani şi mai ieftini pentru finanţarea firmelor româneşti, consideră ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea.

* Bursa de Valori Bucureşti a fost promovată de agenţia FTSE Russell la statutul de Piaţa Emergentă Secundară, de la cel de Piaţă de Frontieră, ceea ce înseamnă o recunoaştere a progresului făcut în ultimii ani de piaţa de capital din România.

* Promovarea României la statutul de Piaţă Emergentă de către Agenţia FTSE Russell ar putea duce la creşterea preţului acţiunilor şi a valorilor de tranzacţionare, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Daniela Şerban, preşedintele Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR).

* România a fost de două ori în acest an în pragul unui black-out (pana de curent generală la nivel naţional), cel mai recent caz fiind săptămâna trecută, odată cu oprirea unui reactor de la Cernavodă şi a centralei de la Brazi, a declarat, vineri, Franck Neel, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil cu activitatea de Downstream Gas, în cadrul unei conferinţe de profil.

* Compania MedLife a anunţat vineri semnarea unei facilităţi de credit sindicalizat în valoare totală de 90 de milioane de euro, care include modificarea şi majorarea facilităţilor existente cu suma de 24 de milioane euro.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...