ŞTIRILE AMIEZII - SPORT - 19 SEPTEMBRIE

ŞTIRILE AMIEZII - SPORT - 19 SEPTEMBRIE

* Naţionala României a coborât trei locuri faţă de acum două luni şi se află pe poziţia a 31-a în clasamentul Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), dat publicităţii joi.

* Jucătoarea română de tenis Patricia Maria Ţig a fost învinsă de spaniola Paula Badosa Gibert cu 6-4, 6-2, joi, în optimile de finală ale turneului WTA de la Seul, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari.

* Perechea formată din jucătoarea română de tenis Irina Begu şi din rusoaica Margarita Gasparian a fost învinsă de cuplul ceh Karolina şi Kristyna Pliskova cu 6-3, 6-3, joi, în sferturile de finală ale probei de dublu în turneul WTA de la Seul, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari.

* Tenismanul francez Benoit Paire s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ATP de la Metz (Franţa), dotat cu premii totale în valoare de 524.340 euro, învingându-l în trei seturi, 3-6, 6-3, 6-4, pe compatriotul său Richard Gasquet, într-o partidă disputată miercuri.

* Tenismanul kazah Mihail Kukuşkin, campionul din 2010, s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului ATP de la Sankt Petersburg, dotat cu premii totale de 1.180.000 dolari, după ce l-a învins pe bosniacul Damir Dzumhur, câştigătorul ediţiei din 2017, cu 7-6 (7/2), 6-2.

* Jucătoarea americană de tenis Sloane Stephens, favorita numărul 3, a fost eliminată cu 6-0, 6-3 de Camila Giorgi din Italia, în optimile de finală ale turneului WTA de la Osaka (Japonia), dotat cu premii totale în valoare de 823.000 dolari, într-o partidă disputată joi.

* Croatul Mislav Orsic (Dinamo Zagreb) şi norvegianul Erling Braut Haaland (RB Salzburg) sunt liderii clasamentului golgheterilor noii ediţii a Ligii Campionilor la fotbal, după ce au reuşit câte o triplă pentru echipele lor în meciurile din prima etapă.

* Antrenorul echipei Paris Saint-Germain, Thomas Tuchel, a salutat performanţa reuşită miercuri seara de elevii săi, care s-au impus cu scorul de 3-0 în faţa formaţiei spaniole Real Madrid, într-o partidă din prima etapă Ligii Campionilor la fotbal.

* Zinedine Zidane, antrenorul lui Real Madrid, a criticat "lipsa de intensitate" din jocul elevilor săi, învinşi fără drept de apel miercuri seara, pe terenul formaţiei Paris Saint-Germain (0-3), în prima etapă a Ligii Campionilor la fotbal.

* Poliţia belgiană a arestat miercuri 27 de suporteri ai echipei turce Galatasaray Istanbul, înaintea meciului cu formaţia FC Bruges (0-0) din cadrul primei etape a Ligii Campionilor la fotbal, informează agenţia EFE. Autorităţile belgiene au precizat că 22 dintre fani au fost reţinuţi în apropierea stadionului Jan Breydel, gazda acestui meci din cadrul Grupei A a competiţiei, din care mai fac parte Real Madrid şi Paris Saint-Germain.

* Echipa Athletico Paranaense a cucerit pentru prima oară în istoria sa Cupa Braziliei la fotbal, după ce a învins în deplasare, cu scorul de 2-1, formaţia Internacional Porto Alegre, miercuri seara, în manşa secundă a finalei competiţiei.

* Federaţia argentiniană de fotbal (AFA) a anunţat miercuri că selecţionata ''Albiceleste'' va disputa în luna octombrie două meciuri amicale în Europa, în compania Germaniei şi Ecuadorului, dar nu a dat alte detalii, relatează EFE.

* Atacantul Harry Kane a declarat că înţelege frustrarea antrenorului Mauricio Pochettino după remiza obţinută de Tottenham, vicecampioana Europei, pe terenul echipei Olympiakos Pireu (2-2), în Liga Campionilor la fotbal, după ce londonezii au condus cu 2-0, relatează Reuters.

* Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a transmis Iranului că a sosit timpul să permită accesul femeilor pe stadioane, forul fotbalistic mondial aşteptând "evoluţii pozitive" începând cu următorul meci de pe teren propriu al naţionalei iraniene, în luna octombrie, informează Reuters.

* Ciclistul leton Krists Neilands a dejucat pronosticurile reuşind să se impună în cea de-a 60-a ediţie a Marelui Premiu al Valoniei, desfăşurat miercuri în Belgia, informează AFP. Neilands (25 ani), component al echipei Israel Cycling Academy (ICA), a fost cronometrat pe distanţa de 205,9 km în 4 h 56 min 07 sec (medie: 41,72 km/h), devansându-i cu două secunde pe belgienii Jasper De Buyst (Lotto) şi Jasper Stuyven (Trek).

* Rutierul elveţian Stefan Kueng (Groupama FDJ) este liderul Turului ciclist al Slovaciei, după primele două semi-etape, desfăşurate miercuri la Bardejov, în timp ce românul Eduard-Michael Grosu (Delko Marseille Provence) ocupă locul 93.

* Italianul Giovanni Visconti (KTM Selle Italia) a câştigat cea de-a 91-a ediţie a Turului provinciei italiene Toscana, desfăşurată miercuri pe distanţa de 204,4 km, cu startul şi sosirea la Pontedera, informează agenţia EFE.

* S-au stabilit primele patru meciuri din optimile de finală ale Campionatului European de volei masculin care are loc în Belgia, Olanda, Slovenia şi Franţa, după încheierea partidelor din Grupa A şi C. Franţa, care a câştigat Grupa A, va înfrunta Finlanda (21 septembrie), Italia va juca împotriva Turciei (22 septembrie), Rusia, clasată pe prima poziţie în Grupa C, va primi replica Greciei (21 septembrie), în timp ce Slovenia va întâlni Bulgaria (21 septembrie).

* Cofondatorul şi vicepreşedintele grupului chinez de comerţ online Alibaba, Joseph Tsai, a devenit noul proprietar al francizei Brooklyn Nets, a anunţat liga nord-americană de baschet profesionist (NBA).

* Atleta etiopiană Genzebe Dibaba, deţinătoarea recordului lumii la 1.500 m, nu va participa la Campionatele Mondiale care vor avea loc la Doha între 27 septembrie şi 6 octombrie, din cauza unei accidentări la piciorul drept, a anunţat agentul sportivei, citat de L'Equipe.

* Echipa Haas va miza cuplul de piloţi format din francezul Roman Grosjean şi danezul Kevin Magnussen şi în ediţia 2020 a Campionatului Mondial de Formula 1, a anunţat team-ul american într-un comunicat dat publicităţii joi, înaintea Marelui Premiu de la Singapore, informează AFP.

* Americanca Elana Meyers Taylor, tripă medaliată olimpică la bob dublu, a anunţat că este însărcinată şi va rata sezonului 2019/2020, dar plănuieşte să concureze la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing, relatează Reuters.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...