ŞTIRILE AMIEZII - SPORT - 7 OCTOMBRIE

ŞTIRILE AMIEZII - SPORT - 7 OCTOMBRIE

* Românca Simona Halep a coborât un loc, de pe cinci pe şase, în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), dat publicităţii luni, în timp ce sportiva canadiană de origine română Bianca Andreescu a urcat de pe şase pe cinci.

* Sportivii români Irina Lepşa şi Nicolae Onica au urcat pe podium, în weekend, la Cupa Mediteraneană la haltere din San Marino, competiţie de calificare olimpică ''Silver'' pentru Tokyo 2020, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Haltere.

* Sportivii români au cucerit trei medalii de aur şi una de argint la concursul Top 10 Europa la tenis de masă pentru cadeţi şi juniori, care a reunit în weekend, la Noordwijk (Olanda), toată crema juvenilă de pe continent. Tania Plăian a cucerit aurul la junioare, Elena Zaharia a obţinut şi ea medalia de aur la cadete, Darius Movileanu a câştigat aurul la cadeţi, în timp ce Iulian Chiriţă a luat argintul l cadeţi, potrivit site-ului Federaţiei Române de Tenis de Masă.

* Echipa de fotbal Universitatea Craiova va efectua un stagiu de pregătire la malul Mării Negre în perioada 8-13 octombrie, în pauza competiţională prilejuită de meciurile echipei naţionale în preliminariile EURO 2020, potrivit site-ului oficial al clubului.

* Atacantul român Claudiu Keşeru a marcat un gol pentru Ludogoreţ Razgrad, duminică seara, în etapa a 12-a a campionatului de fotbal al Bulgariei, în meciul câştigat pe teren propriu cu scorul de 2-0 în derby-ul cu formaţia Levski Sofia.

* Echipa Juventus Torino a preluat conducerea în clasamentul campionatului de fotbal al Italiei, reuşind să se impună cu 2-1 în faţa liderului Inter Milano, chiar pe San Siro, duminică seara, în derby-ul etapei a 7-a din Serie A.

* FC Barcelona a învins pe teren propriu, cu scorul de 4-0, formaţia FC Sevilla, într-o partidă din cadrul etapei a 8-a a campionatului de fotbal al Spaniei, disputată duminică seara.

* Manchester City, campioana en titre a Angliei la fotbal, a fost învinsă pe teren propriu, cu 2-0, de formaţia Wolverhampton Wanderers, într-o partidă contând pentru etapa a 8-a din Premier League, disputată duminică.

* Echipa Borussia Moenchengladbach a urcat pe prima poziţie în Bundesliga, după victoria categorică înregistrată pe teren propriu în faţa formaţiei FC Augsburg (scor 5-1), duminică, în etapa a 7-a a campionatului de fotbal al Germaniei.

* Los Angeles Galaxy, echipa atacantului suedez Zlatan Ibrahimovic, va întâlni formaţia Minnesota United în primul tur al fazei playoff a campionatului nord-american de fotbal (MLS), conform programului stabilit după disputarea celei de-a 34-a şi ultima etapă a sezonului regulat, duminică, în timp ce New York City FC, internaţionalul român Alexandru Mitriţă, va intra direct în semifinale.

* Antrenorul Claudei Puel a debutat cu dreptul pe banca tehnică a echipei AS Saint-Etienne, elevii săi impunându-se cu 1-0 în faţa formaţiei Olympique Lyon, duminică seara, în derby-ul etapei a 7-a a campionatului de fotbal al Franţei.

* Paris Saint-Germain, deţinătoarea titlului, va efectua stagiul de pregătire hibernal în Qatar, la doar câteva zile după reluarea campionatului de fotbal al Franţei după pauza de sărbători, informează cotidianul L'Equipe.

* Delegaţia Statelor Unite a obţinut alte trei titluri în ultima zi a Campionatelor Mondiale de atletism de la Doha, ajungând astfel la 14 medalii de aur şi 29 în total, graţie cărora a ocupat prima poziţie în clasamentul final pe naţiuni.

* Cehoaica Petra Kvitova, numărul 7 mondial, a devenit a şasea jucătoare calificată pentru Turneul Campioanelor la tenis, care va avea loc la Shenzhen (China), între 27 octombrie şi 3 noiembrie, a anunţat luni WTA.

* Tenismanul sârb Novak Djokovic şi-a mărit avansul în fruntea clasamentului mondial al jucătorilor profesionişti (ATP) faţă de spaniolul Rafael Nadal, în ierarhia publicată luni, după ce a cucerit titlul la Tokyo.

* Tânărul tenisman canadian Denis Shapovalov (20 ani) s-a calificat în turul secund al turneului ATP Masters 1.000 de la Shanghai (China), dotat cu premii totale în valoare de 7.473.620 dolari, învingându-l în două seturi, 6-4, 6-2, pe americanul Frances Tiafoe, într-o partidă disputată luni.

* Organizatorii Cupei Mondiale de rugby au emis o avertizare meteorologică, luni, privind apropierea unui puternic taifun de coasta de sud-vest a Japoniei, care ar putea periclita disputarea a două meciuri programate la finalul săptămânii, informează AFP.

* Internaţionalul argentinian Tomas Lavanini, eliminat pentru un placaj periculos în asupra englezului Owen Farrell, sâmbătă, a fost suspendat luni pentru patru meciuri de către Comisia de disciplină a Cupei Mondiale de rugby, informează AFP.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…