ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 15 MAI

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 15 MAI

Liberalul Ludovic Orban și-a depus candidatura pentru președinția PNL, cu proiectul de moțiune "Partidul Național Liberal - forța dreptei", anunțând totodată că beneficiază de susținerea a 27 de președinți de filiale.

* Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat că proiectul de lege privind modificarea Codului penal și Codului de procedură penală va fi trimis Guvernului și apoi Parlamentului, luni sau cel târziu marți.

* Fostul președinte Ion Iliescu s-a prezentat la Parchetul General pentru a fi audiat de procurorii militari în dosarul ''Mineriada''. Și fostul premier Petre Roman a fost luni dimineața la sediul Parchetului.

* Comisia juridică din Senat a dat un aviz favorabil cu amendamente proiectului legii salarizării personalului plătit din fonduri publice.

* Comisia juridică a Senatului a acordat raport de admitere fără amendamente propunerii legislative prin care se stabilește că referendumul național cu privire la revizuirea Constituției are loc în ultima duminică a perioadei de 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial a actului normativ de revizuire legii fundamentale.

* Un stimulent financiar de 1.500 de lei ar urma să fie acordat familiilor nou constituite, în baza unui proiect de hotărâre care figurează pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București din data de 18 mai.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Claudia Stănescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...