ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 26 APRILIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 26 APRILIE

Plenul Camerei Deputaților și Senatului l-a validat pe Georgică Severin pentru funcția de președinte-director general interimar al Societății Române de Radiodifuziune cu 214 voturi "pentru", 58 "împotrivă" și o abținere. Anterior, plenul Parlamentului a decis respingerea rapoartelor de activitate ale SRR pe anii 2015 și 2016.

* Plenul reunit al Parlamentului a decis, cu 278 de voturi ''pentru'' și 17 ''împotrivă'', retrimiterea la Comisiile juridice, pentru o săptămână, a raportului privind constituirea Comisiei speciale de anchetă pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și de rezultatul scrutinului prezidențial. Solicitarea a venit din partea liderului de grup al PSD din Camera Deputaților, Marcel Ciolacu, el explicând că trebuie clarificate obiectivele acestei structuri, având în vedere ancheta penală demarată de Parchetul General.

* Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a propus, în plenul Parlamentului, o consultare între toate partidele politice pentru stabilirea reperelor esențiale pe care trebuie să le urmeze România în fața provocărilor deosebite care au loc la nivelul Uniunii Europene.

* Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru decorarea gimnaștilor Cătălina Ponor, Larisa Iordache și Marian Drăgulescu, ''pentru rezultatele remarcabile obținute la Campionatele Europene de Gimnastică Artistică de la Cluj-Napoca''.

* Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis cererea formulată de fostul vicepremier Gabriel Oprea și au decis sesizarea CCR cu o excepție de neconstituționalitate a articolului din Codul penal care reglementează infracțiunea de abuz în serviciu.

* Starea copilului care a căzut marți într-un puț în județul Teleorman este gravă, el fiind intubat și ventilat mecanic, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu", Raluca Alexandru.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Andreea Rotaru)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

3 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

4 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

5 Ea este avocata de 26 de ani care s-ar fi sinucis