ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 29 MAI

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 29 MAI

Incendiul care a izbucnit vineri la o hală din localitatea ilfoveană Dărăști nu a fost încă stins, intervenția pompierilor continuând cu două autospeciale de stingere și o autoscară, potrivit ISU București-Ilfov.

* Vizita la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost folosită mai degrabă ca un pretext, a declarat Mircea Geoană, la audierea în comisia parlamentară de anchetă privind alegerile din 2009, în opinia sa mult mai interesant fiind cine a avut interesul să urmărească un candidat la prezidențiale.

* Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, s-a prezentat la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se va judeca contestația DNA la decizia Curții de Apel Constanța de respingere a înlocuirii controlului judiciar cu arestul la domiciliu în cazul său.

* Procurorii de la Parchetul General au clasat dosarul în care fostul președinte Traian Băsescu era vizat în legătură cu retrocedarea ilegală a unor imobile pe vremea când era primar general al Capitalei.

* Fostul vicepreședinte AEP Ana Maria Pătru declină prezența la lucrările comisiei de anchetă pe marginea alegerilor prezidențiale din 2009, a anunțat președintele comisiei, Mihai Fifor.

* Președintele Klaus Iohannis susține că regiunea Mării Negre trebuie să rămână un spațiu stabil și predictibil, punctând că pentru aceasta este nevoie de o mai bună colaborare în regiune. "Cheia o reprezintă depășirea animozităților istorice și identificarea complementarității intereselor pentru fiecare dintre țările din regiune — cu alte cuvinte, o mai bună colaborare", a transmis șeful statului, printr-un mesaj, participanților la lucrările programului 'Securitate în Regiunea Mării Negre. Provocări comune, viitor sustenabil'.

* Alegerile prezidențiale din 2009 nu au fost fraudate, a declarat chestorul Mihai Capră, care a recunoscut în fața comisiei de anchetă parlamentară că ar fi vrut să câștige Traian Băsescu, dar nu atât de mult încât "să-și joace libertatea la ruletă".

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro