ŞTIRILE SERII - SPORT - 28 FEBRUARIE

ŞTIRILE SERII - SPORT - 28 FEBRUARIE

* Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui ''să termine cu orgoliile'' şi să aprobe bugetul pentru 2019, fiind un an foarte important pentru pregătirea sportivilor şi calificarea acestora la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

* Organizatorul de competiţii de alergare urbană Bucharest Running Club va solicita Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF) acordarea certificatului Silver Level, al doilea ca importanţă, pentru Semimaratonul Internaţional Bucureşti, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedinta clubului, Valeria Răcilă van Groningen.

* Ştefan Laufceac, antrenorul secund al echipei masculine de handbal CSA Steaua, a declarat pentru AGERPRES că prima experienţă din competiţia regională SEHA League a prins clubul militar pe picior greşit, cu un lot insuficient de numeros pentru a face faţă pe mai multe planuri şi fără o sală proprie de joc.

* Portarul irlandez Sean McDermott (25 de ani), transferat la 18 ianuarie de FC Dinamo, şi-a reziliat, joi, contractul cu gruparea alb-roşie, a anunţat antrenorul Mircea Rednic într-o conferinţă de presă.

* Fotbalistul echipei Dinamo, Deian Sorescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că e dificil să joace al doilea an la rând în play-out, precizând că nu mai există aceeaşi motivaţie.

* Antrenorul echipei de fotbal Dinamo, Mircea Rednic, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte să încheie sezonul regulat al Ligii I cu o victorie, chiar dacă formaţia sa nu mai are nicio şansă pentru calificarea în play-off.

* Antrenorul echipei FC Botoşani, Liviu Ciobotariu, susţine că echipa sa va merge la Ovidiu, pentru partida din ultima etapă a sezonului regulat al Ligii I de fotbal contra formaţiei FC Viitorul, cu gândul la victorie.

* Antrenorul echipei de fotbal Dinamo, Mircea Rednic, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în situaţia în care tehnicianul Dan Petrescu revine la CFR Cluj, formaţia ardeleană are prima şansă la titlu.

* Nora Mork, celebra handbalistă norvegiană a echipei maghiare Gyor, a anunţat joi, pe pagina sa de Instagram, că va juca din sezonul viitor la CSM Bucureşti, informează site-ul handnews.fr.

* Atacantul echipei Real Madrid, Vinicius Jr., a fost convocat pentru prima oară la naţionala de fotbal a Braziliei şi va face parte din lot pentru partidele amicale din martie, cu Panama şi Cehia, a anunţat joi selecţionerul Tite, scrie Reuters.

* Fundaşul stânga spaniol Jordi Alba şi-a prelungit cu cinci ani contractul cu echipa de fotbal FC Barcelona, a anunţat joi campioana din La Liga, potrivit DPA.

* Tenismanul belgian David Goffin, ocupantul locului 21 în clasamentul ATP, care a rămas fără antrenor după despărţirea de compatriotul său Thierry Van Cleemput, va lucra sub comanda suedezului Thomas Johansson, informează presa belgiană.

* Veteranul echipei Miami Heat, Dwyane Wade, a a marcat coşul victoriei cu Golden Sate Warriors în ultima secundă, miercuri, pe teren propriu, într-un meci câştigat cu 126-125, în campionatul profesionist nord-american de baschet (NBA).

* Federaţia Turcă de Fotbal (TFF) l-a numit, joi, pe actualul antrenor al formaţiei Beşiktaş Istanbul, Şenol Guneş, în funcţia de selecţioner al echipei naţionale, în locul românului Mircea Lucescu, informează AFP.

* Casa atacantului francez Karim Benzema a fost vizitată de hoţi în timp ce acesta evolua pentru Real Madrid în derby-ul cu FC Barcelona (scor 0-3), disputată miercuri seara pe stadionul Santiago Bernabeu, în cadrul semifinalelor Cupei Spaniei la fotbal, informează presa iberică.

* Oraşul australian Bathurst va găzdui, în martie 2021, Campionatele Mondiale de cros, a anunţat joi Federaţia internaţională de atletism (IAAF), citată de AFP.

* Echipa Tampa Bay Lightning a obţinut a zecea victorie consecutivă în Liga profesionistă nord-americană de hochei pe gheaţă (NHL), cea mai lungă serie din istoria acestei grupări, impunându-se cu 4-3 după prelungiri în faţa formaţiei New York Rangers, miercuri seara, la Madison Square Garden.

* Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a anunţat că forul fotbalistic mondial va lua în considerare o modificare a regulamentelor privind transferul jucătorilor minori, după ce clubul Chelsea Londra a fost sancţionat cu o interdicţie de transferuri timp de două perioade de mercato, relatează Reuters.

* Yildirim Demiroren, preşedintele Federaţiei turce de fotbal (TFF), a demisionat joi după finalizarea transferului unicii companii legale de pariuri sportive din Turcia (Iddaa) în consorţiul Demiroren, relatează Reuters.

* Clubul de fotbal Chelsea Londra a comis o gafă care i-a enervat pe fani, după ce a postat un tweet în care îi întreba ce jucători ar prefera să vină pe Stamford Bridge în mercato de vară, relatează Reuters.

* Directorul sportiv al clubului german de fotbal VfL Wolfsburg, Joerg Schmadtke, a infirmat joi zvonurile privind plecarea antrenorului Bruno Labbadia la finele sezonului.

* Nick Kyrgios "nu este băiat rău, dar este lipsit de respect faţă de public, de adversar şi de sine însuşi", a declarat tenismanul spaniol Rafael Nadal, învins de jucătorul australian în optimile de finală ale turneului ATP de la Acapulco (Mexic), scrie EFE.

* Programul probei masculine de coborâre de la Kvitfjell (Norvegia), din cadrul Cupei Mondiale de schi alpin, a fost modificat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, mai precis a vântului care bate cu putere, a anunţat Federaţia internaţională de schi (FIS).

* Un suporter al lui AS Roma a pledat vinovat joi în cazul agresării unui fan al lui Liverpool, care a fost rănit foarte grav în aprilie 2018 înaintea meciului dintre cele două echipe, din turul semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal, scrie AFP.

* Echipa feminină de ştafetă a Suediei a câştigat joi proba de 4x5 km clasic, la Mondialele de schi nordic de la Seefeld (Austria).

* Un oficial al Federaţiei de fotbal din Mozambic, Sidio Jose Mugadza, a fost suspendat 15 ani pentru corupţie, de justiţia internă a FIFA, a anunţat joi forul internaţional. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...