ŞTIRILE SERII - SPORT - 7 OCTOMBRIE

ŞTIRILE SERII - SPORT - 7 OCTOMBRIE

* Selecţionerul echipei naţionale de tineret a României, Mirel Rădoi, a declarat, luni, că partida cu Ucraina, programată, joi, la Ploieşti, este capitală pentru formaţia sa după înfrângerea suferită în faţa Danemarcei în debutul preliminariilor Campionatului European de fotbal Under-21 din 2021.

* Boxerul profesionist Viorel Simion (37 de ani) va lupta vineri, la Belfast, pentru titlul de campion european IBF la categoria super-pană (59 kg), cu irlandezul Marco McCullough, pe care spune că vrea să-l învingă, nefiind motivat doar de bursa acestei partide.

* Medaliată cu bronz la Campionatele europene de box din Italia, din 2014, Oana Georgiana Iorga, din satul tulcean Niculiţel, a câştigat titlul de campioană naţională la senioare, locuieşte în incinta sălii în care se antrenează şi este ajutor de bucătar la un restaurant din municipiul Tulcea.

* Fundaşul dreapta Romario Benzar va putea fi recuperat pentru meciurile pe care naţionala României le va susţine cu selecţionatele Insulelor Feroe şi Norvegiei, în preliminariile EURO 2020, a anunţat, luni, Federaţia Română de Fotbal pe site-ul său oficial.

* Fotbalistul Dennis Man a declarat, luni, că la echipa naţională de tineret sunt pretenţii mari după atingerea fazei semifinalelor la Campionatul European U21 din această vară şi a precizat că România trebuie să câştige grupa în preliminariile EURO 2021.

* Selecţionerul echipei naţionale de tineret, Mirel Rădoi, a declarat, luni, că în dubla cu Insulele Feroe şi Norvegia din cadrul preliminariilor EURO 2020, prima reprezentativă a României are ca obiectiv câştigarea a minimum 4 puncte.

* Preşedintele King Promotion, Sorin Florea, care are mai mulţi boxeri profesionişti sub contract, a afirmat luni, într-o conferinţă de presă, că îi este foarte greu să mai organizeze gale în România din cauza absenţei sportivilor de valoare.

* Clubul de fotbal FC Argeş a anunţat, luni, că a reziliat contractul cu antrenorul Nicolae Dică după înfrângerea suferită în deplasare, cu ASU Politehnica Timişoara (0-3), în etapa a 10-a a Ligii a II-a.

* Liga Profesionistă de Fotbal a dat publicităţii un comunicat de presă prin care a ţinut să-i răspundă preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, în legătură cu arbitrajul video, precizând că LPF este organismul care este obligat să încheie un acord cu FIFA şi IFAB pentru implementarea sistemului VAR în Liga I, şi nu Federaţia Română de Fotbal.

* Fotbalistul Dan Nistor a declarat într-un interviu acordat site-ului oficial al FRF că echipa naţională a României trebuie să câştige partidele cu Insulele Feroe şi Norvegia pentru a se putea califica la EURO 2020.

* Jucătoarea americană de tenis Venus Williams a pierdut în primul tur al turneului WTA de la Tianjin (China), dotat cu premii totale în valoare de 500.000 dolari, fiind învinsă în trei seturi, 6-3, 4-6, 6-3, de suedeza Rebecca Peterson, într-o partidă disputată luni.

* Selecţionata României a învins echipa Macedoniei de Nord cu scorul de 3-0 (1-0), luni, la Skopje, în Grupa 1 a preliminariilor Campionatului European de fotbal feminin Under-19 din 2020.

* Celtic a fost învinsă duminică în deplasare de Livingston, cu 2-0, şi a pierdut primul loc în campionatul de fotbal al Scoţiei, la trei zile după ce se impusese cu 2-0 acasă în faţa lui CFR Cluj în Grupa E a Europa League.

* O audienţă de televiziune record s-a înregistrat sâmbătă în Japonia la meciul dintre niponi şi samoani, în cadrul Grupei A de la Cupa Mondială de rugby 2019, meci încheiat cu scorul de 38-19 pentru ''samurai'', scrie Reuters care citează un studiu efectuat de World Rugby.

* Pilotul nipon Naoki Yamamoto va participa la prima şedinţă de antrenamente libere la Marele Premiu de Formula 1 vineri la volanul unui monopost Toro Rosso, a anunţat luni scuderia.

* Anderlecht, clubul fotbalistului român Alexandru Chipciu, va trebui să dea explicaţii în legătură cu rolul de antrenor-jucător al fundaşului Vincent Kompany, scrie luni presa belgiană.

* Campioana Germaniei la fotbal, Bayern Munchen, a intrat într-o polemică dură cu Federaţia franceză după ce FFF l-a convocat la prima reprezentativă pe fundaşul bavarezilor, Lucas Hernandez, deşi clubul a precizat că este accidentat.

* Selecţionerul naţionalei de fotbal a Franţei, Didier Deschamps, a prezentat luni ca fiind "aproape o certitudine" absenţa până la sfârşitul acestui an a portarului Hugo Lloris, accidentat la cotul stâng la începutul meciului de sâmbătă al lui Tottenham, scrie AFP.

* Jucătorul britanic de tenis Andy Murray (289 ATP) s-a calificat luni în turul al doilea al turneului masculin Masters 1.000 de la Shanghai (China), dotat cu premii totale în valoare de 7.473.620 dolari, după ce a dispus în trei seturi, 2-6, 6-2, 6-3, de argentinianul Juan Londero (56 ATP). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…