ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 14 IUNIE

Reuniunea Comitetului Executiv Național al PSD se desfășoară la Palatul Parlamentului, în prezența premierului Sorin Grindeanu și a președintelui partidului, Liviu Dragnea. La ședință participă și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, precum și o serie de miniștri. Principalul punct pe ordinea de zi este raportul de evaluare a Cabinetului Grindeanu, existând posibilitatea ca premierul să rămână fără sprijin politic din partea partidului.

* Fostul premier Victor Ponta a trimis o scrisoare către membrii Comitetului Executiv Național al PSD prin care le atrage atenția acestora că aceia care vor provoca o criză politică vor fi responsabili, în condițiile în care "Liviu Dragnea va propune ceva greșit pentru PSD", și a anunțat că, dacă se va ajunge la o moțiune de cenzură, va iniția un grup de parlamentari PSD care să se opună unei astfel de greșeli.

* Judecătoarele Liliana Bădescu și Dumitrița Piciarcă, acuzate că au anulat ilegal o condamnare de șapte ani de închisoare primită de omul de afaceri Dinel Staicu în dosarul fraudării Băncii Internaționale a Religiilor, au fost condamnate definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la câte 4 ani și 4 luni închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu.

* Un procuror DNA a cerut judecătorilor de la Curtea de Apel București condamnarea fostului primar al Sectorului 2 Neculai Onțanu la o pedeapsă maximă cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, respectiv 10 ani închisoare.

* Asociația Procurorilor din România susține inițiativa Consiliului Superior al Magistraturii, care i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să nu promulge Legea salarizării unitare.

* Curtea Constituțională a României a respins sesizarea formulată de 81 de deputați ai PNL și USR cu privire la modificările legislative care obligă persoanele solicitate să se prezinte la comisiile de anchetă parlamentară.

* USR face apel la întreaga clasă politică pentru organizarea unei dezbateri cu o largă participare a societății pentru modificarea unitară a legislației electorale, a anunțat deputatul Tudor Benga.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Florin Marin)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

2 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

5 Analiză New York Times / De ce rata deceselor cauzate de COVID-29, în Germania, este mai scăzută față de alte s…

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze