ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 16 MAI

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 16 MAI

* Camera Deputaților a adoptat, cu 226 voturi ''pentru'', 25 ''împotrivă'' și 4 abțineri, proiectul de lege privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie. Prim-vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară, Cornel Coca Constantinescu, a declarat că nu vor crește prețurile polițelor RCA.

* Senatorul PNL Alina Gorghiu a depus două inițiative legislative care vizează imposibilitatea depunerii candidaturii pentru alegerile prezidențiale și parlamentare de către persoanele care au suferit condamnări penale definitive.

* Președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a afirmat, la dezbaterea legii salarizării în Comisia de muncă din Senat, că sporurile trebuie să fie conjuncturale, iar poziția ocupată de o persoană într-o instituție trebuie să fie reflectată de salariul de bază.

* Creșterea economică de 5,7% înregistrată în primul trimestru al anului 2017, comparativ cu primul trimestru din 2016, este o confirmare a faptului că măsurile luate de Guvern sunt cele corecte, afirmă premierul Sorin Grindeanu.

* Președintele Comisiei parlamentare pentru controlul Serviciului Român de Informații, Adrian Țuțuianu, a declarat că trebuie actualizat cadrul legislativ care reglementează activitatea SRI potrivit noilor realități.

* Liberalul Viorel Cataramă și-a depus candidatura la președinția PNL cu moțiunea "Politica națională — Calea liberală. #Restart", context în care a anunțat că își dorește să aibă succesul lui Donald Trump și că, dacă va fi ales, partidul va fi de acord cu căsătoriile homosexuale.

* Persoanele interesate își vor putea măsura gratuit tensiunea arterială, colesterolul și glicemia, miercuri, în patru puncte special amenajate din București, Constanța și Focșani, în cadrul unei campanii inițiate de Societatea Română de Hipertensiune Arterială.

* Interpretul de muzică tradițională românească Grigore Leșe și invitatul său special, Damian Drăghici, vor concerta pe scena Ateneului Român, pe 10 iunie. Concertul va fi precedat de lansarea unui DVD, un material filmat în ultimii 10 ani de viață ai muzicianului Grigore Leșe.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale