ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 20 FEBRUARIE

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a afirmat că urmează să crească salariile primarilor, după ce au fost majorate cele ale funcționarilor, el subliniind că nu mai poate fi acceptat ca cineva dintr-o primărie să aibă salariul mai mare decât edilul.

* Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a afirmat că liderul PSD, Liviu Dragnea, promite precum 'Nicolae Ceaușescu de la balcon' majorarea salariilor primarilor, context în care ea a cerut discutarea în regim de urgență a ordonanței referitoare la salariile demnitarilor.

* Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, în contextul întrevederii ministrului de Externe Teodor Meleșcanu cu ambasadorul Federației Ruse la București, că relațiile României cu Rusia 'au un grad de inhibiție', iar șeful diplomației române are obligația să se vadă cu toți ambasadorii acreditați în țara noastră.

* Senatul a adoptat tacit patru proiecte de lege pentru aprobarea unor ordonanțe de urgență ale Cabinetului Cioloș, publicate pe 27 decembrie 2016 în Monitorul Oficial.

* Plenul Senatului a validat mandatul de senator pentru Liviu Marian Pop (PSD), acesta fiind următorul, după Sorina Pintea, pe lista candidaților propuși de PSD în circumscripția electorală nr. 26 Maramureș pentru alegerea Senatului.

* Președintele Comisiei juridice a Camerei Deputaților, Eugen Nicolicea, consideră că OUG 13/2017 nu trebuie să mai urmeze procesul de legiferare în Parlament, deoarece a fost abrogată deja de OUG 14/2017.

* Secția pentru judecători în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a dispus suspendarea din funcție a judecătorului Gheorghe Manea, președintele Curții Militare de Apel, până la finalizarea unei anchete disciplinare care îl vizează.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ada Vîlceanu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

4 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

5 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări