ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 20 FEBRUARIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 20 FEBRUARIE

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a afirmat că urmează să crească salariile primarilor, după ce au fost majorate cele ale funcționarilor, el subliniind că nu mai poate fi acceptat ca cineva dintr-o primărie să aibă salariul mai mare decât edilul.

* Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a afirmat că liderul PSD, Liviu Dragnea, promite precum 'Nicolae Ceaușescu de la balcon' majorarea salariilor primarilor, context în care ea a cerut discutarea în regim de urgență a ordonanței referitoare la salariile demnitarilor.

* Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, în contextul întrevederii ministrului de Externe Teodor Meleșcanu cu ambasadorul Federației Ruse la București, că relațiile României cu Rusia 'au un grad de inhibiție', iar șeful diplomației române are obligația să se vadă cu toți ambasadorii acreditați în țara noastră.

* Senatul a adoptat tacit patru proiecte de lege pentru aprobarea unor ordonanțe de urgență ale Cabinetului Cioloș, publicate pe 27 decembrie 2016 în Monitorul Oficial.

* Plenul Senatului a validat mandatul de senator pentru Liviu Marian Pop (PSD), acesta fiind următorul, după Sorina Pintea, pe lista candidaților propuși de PSD în circumscripția electorală nr. 26 Maramureș pentru alegerea Senatului.

* Președintele Comisiei juridice a Camerei Deputaților, Eugen Nicolicea, consideră că OUG 13/2017 nu trebuie să mai urmeze procesul de legiferare în Parlament, deoarece a fost abrogată deja de OUG 14/2017.

* Secția pentru judecători în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a dispus suspendarea din funcție a judecătorului Gheorghe Manea, președintele Curții Militare de Apel, până la finalizarea unei anchete disciplinare care îl vizează.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Premieră la Iași / Amanta cere daune morale de la soţie

2 Așa o fi?

3 Imaginea asta zace în căpuțul multor românași...

4 Bă, ești nebun? / „Metoda rugăciunilor”, tactica prin care o bandă de „valori” a jefuit zeci de temple budiste d…

5 Fabrica de pitici pe creier a României / Păreloloaga Carmen Tănase, noi declarații imbecile despre vaccinați