ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 24 FEBRUARIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 24 FEBRUARIE

* Șeful adjunct al misiunii diplomatice a Marii Britanii la București, Adam Sambrook, a declarat că românii care au venit în țara sa au contribuit "masiv" la economia și societatea acestui stat.

* Magistrații Înaltei Curții de Casație și Justiție au decis ca martorii din dosarul "Rovinari — Turceni" să fie audiați în ședință secretă.

* Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, l-a decorat cu Ordinul 'Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul' pe regizorul Marian Ciripan, reprezentantul Companiei de Teatru "Civic ArtCvM" — București.

* Generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, aflat în vizită în SUA, a avut o întrevedere cu generalul Raymond Thomas, șeful Comandamentului SUA pentru Operații Speciale — USSOCOM, discuția axându-se în principal pe creșterea interoperabilității și integrarea forțelor convenționale și a celor speciale ale celor două țări în spațiul de luptă modern.

* Necesitatea intensificării cooperării în conformitate cu direcțiile principale stabilite prin Declarația comună privind Parteneriatul strategic pentru Secolul XXI, între România și SUA, a fost subliniată în cadrul întâlnirii avute de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, și ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm.

* Ministrul Sănătății, Florian Bodog, anunță că Ordinul 1306/1883/2016 va fi abrogat, pentru a nu se ajunge în situația ca, de la 1 martie, copiii cu sindrom Down să rămână fără asistenți personali.

* Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, se va întâlni luni, la Budapesta, cu premierul Ungariei, Viktor Orban, și cu șeful diplomației ungare, Peter Szijjarto, în contextul vizitei oficiale pe care o va efectua în țara vecină.

* Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, i-a cerut ministrului Sănătății să prezinte o dată clară la care vaccinul pentru hepatita B va fi disponibil.

* Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, a avut o întrevedere cu ambasadorul Japoniei în România, Kisaburo Ishii, discuțiile axându-se pe proiectele comune și pe posibilitățile de dezvoltare a colaborării bilaterale, inclusiv în domeniul prevenirii și reducerii riscului seismic.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Andreea Rotaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...