ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 28 MARTIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 28 MARTIE

Fostul ministru Elena Udrea a fost condamnată de Înalta Curte de Casație și Justiție la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul 'Gala Bute'. În același dosar, Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box, a primit 5 ani de închisoare cu executare. De asemenea, tot cu executare a primit Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, 3 ani de închisoare cu executare.

Ion Ariton, fost ministru al Economiei, a fost achitat pentru acuzațiile de participație improprie la abuz în serviciu și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite. Ceilalți inculpați au luat pedepse cu suspendare. Decizia nu e definitivă.

* Premierul Sorin Grindeanu a afirmat că, în domeniul infrastructurii, diversele guverne din ultimii 27 de ani au făcut foarte puține lucruri.

* Uniunea Salvați România face un apel public la mobilizarea societății civile 'pentru a opri proiectul de privatizare a Capitalei inițiat de primarul general Gabriela Firea', se arată într-un comunicat al USR transmis AGERPRES.

* Cei 20 de români blocați luni într-un autocar din Mexic, în urma unor manifestații spontane, vor reveni pe 4 aprilie în România, informează MAE, precizând că Ambasada română la Ciudad de Mexico a efectuat demersuri pe lângă poliția locală pentru rezolvarea situației acestora.

* Mai multe persoane au protestat, pentru a doua zi consecutiv, în fața Ministerului Sănătății și au cerut ca toți bolnavii de fibroză chistică, dar și pacienți cu alte maladii să beneficieze de asistenți personali.

* Deputații Comisiei de administrație au adoptat cu majoritate de voturi o serie de amendamente la un proiect de lege inițiat în 2016 de un grup de deputați PNL, potrivit căruia proprietarii din clădirile cu risc seismic pot fi evacuați prin ordin al primarului, în caz că aceștia refuză să semneze pentru efectuarea lucrărilor.

* Senatorii juriști au dat în unanimitate un raport favorabil fără amendamente propunerii legislative privind învestirea personalului didactic de predare, de conducere, de îndrumare și de control cu exercițiul autorității publice pe timpul și în legatură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”