ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 31 MARTIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 31 MARTIE

Prințul Charles și-a încheiat vizita oficială în România, după ce timp de trei zile a avut întâlniri cu oficiali din țara noastră, cu reprezentanți ai unor instituții de cultură și organizații neguvernamentale.

Vineri, Prințul Charles a făcut o scurtă vizită în Centrul Vechi al Capitalei, printre obiectivele admirate de Alteța Sa Regală numărându-se Hanul lui Manuc, unul dintre cele mai vechi din Europa, și Biserica Stavropoleos. Prințul de Wales a vizitat Teatrul Național din București, a urcat pe scenă, a asistat la realizarea unor decoruri în atelierul de tâmplărie și a participat la un spectacol special creat pentru această ocazie, care a cuprins momente din piese jucate, printre alții, de Ion Caramitru și Dan Puric.

* Directoarea Școlii Gimnaziale Speciale numărul 4 din București, Polina Hristu, a afirmat că acuzațiile făcute de profesorul care povestește într-o înregistrare video despre modul în care sunt tratați elevii în respectiva unitate de învățământ vor fi verificate din punct de vedere disciplinar.

* Fostul deputat Cătălin Croitoru a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la 3 luni închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de 2 ani și 3 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, după ce și-a angajat ilegal fiul și nora la biroul său parlamentar.

* Peste un milion de bolnavi vor beneficia în acest an de programele naționale de sănătate curative, afirmă reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate într-un comunicat transmis presei.

* Premierul Sorin Grindeanu a declarat că a fost informat despre faptul că președintele Klaus Iohannis va semna luni decretele privind numirea noilor miniștri de la Mediu și Relația cu Parlamentul și a spus că nu a avut emoții în această privință.

* Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea legii pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 23/2016 privind înființarea Institutului Național de Administrație.

* Procurorul general Augustin Lazăr a efectuat o vizită de lucru în Franța, unde a discutat, printre altele, despre înființarea Parchetului European. Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Augustin Lazăr a efectuat o vizită de lucru în Franța la invitația lui Jean-Claude Marin, procurorul general al Parchetului General al Curții de Casație a Franței.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

2 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

3 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…

4 VIDEO Soldații Rusiei se răscoală. Ce-a pățit un ofițer de top care i-a amenințat pe noii recruți: ”Sunteți toți carne de tun!”

5 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune