ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 6 IUNIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 6 IUNIE

Curtea Constituțională a României a respins excepția privind articolul 297 alineatul l din Codul penal referitor la "fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act sau îl îndeplinește în mod defectuos (...)" și a arătat că nu este de competența ei să reglementeze pragul valoric al prejudiciului în cazul abuzului în serviciu.

* Premierul Sorin Grindeanu a declarat că pe subiectul legii salarizării unitare nu există divergențe între ministrul Muncii și ministrul de Finanțe și Guvern în ceea ce privește impactul bugetar, care ar urma, în forma actuală a proiectului, să fie de 76 de miliarde de lei în 2018.

* Conducerea PNL a decis organizarea în 18 iunie a Consiliului Național de Coordonare, a anunțat președintele interimar al liberalilor, Raluca Turcan. CNC va vota Biroul Permanent Executiv al PNL, după alegerea noului președinte al partidului, care va avea loc la Congresul din 17 iunie.

* Prescripția tratamentelor pentru pacienții cu afecțiuni cronice a scăzut cu aproximativ 20% din luna martie până în prezent, ca urmare a desființării comisiilor de experți de la nivelul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și al celor județene, iar soluția pentru remedierea acestei situații este înființarea de comisii în cadrul spitalelor, a declarat președintele Alianței Pacienților Cronici din România, Cezar Irimia.

* Fostul președinte PDL Dolj Radu Berceanu a susținut, la Comisia parlamentară de anchetă privind prezidențialele din 2009, că nu a auzit niciodată nici măcar o aluzie în legătură cu implicarea unor șefi de instituții în campania electorală, menționând că nu-i cunoaște personal pe Laura Codruța Kovesi sau pe Florian Coldea.

* Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că evaluarea activității Guvernului va fi 'atât pe domenii, cât și în ansamblu'. "Sper să fie în regulă și să găsim cele mai bune variante ca Guvernul să funcționeze în continuare la o cotă mai ridicată, pentru că suntem toți mulțumiți de nivelul de creștere economică și de estimările Băncii Mondiale, de exemplu, și nu numai, dar nici nu trebuie să ne culcăm pe o ureche și să nu înțelegem că de fapt principalul motiv pentru care este această creștere economică îl reprezintă încrederea în program. Numai că programul trebuie pus în practică. Dacă în anumite domenii sunt probleme sau vor fi probleme, atunci o să propunem soluții', a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă și premierul Sorin Grindeanu face obiectul evaluării.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Claudia Stănescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa