ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 8 IUNIE

Aproximativ 20 de persoane au intrat la ședința de Consiliu General, creând o busculadă, după ce au așteptat aproximativ o oră la intrarea în Primăria Capitalei, pentru a li se permite accesul. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că persoanele care au forțat intrarea în sediul municipalității au fost aduse de consilierii USR, anunțând că va fi depusă o plângere penală în acest caz. Cetățenii cărora polițiștii locali nu le-au permis accesul la ședința CGMB, însă au intrat în sală, nu sunt membri sau simpatizanți USR, a declarat Ana Maria Ciceală, consilier municipal al acestui partid.

* Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au admis cererea de eliberare condiționată formulată de Dan Voiculescu. Decizia nu este definitivă.

* Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a precizat, într-o adresă trimisă Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, că nu se va prezenta la audierile din Parlament din 14 iunie, subliniind că plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât că 'procurorii nu pot fi citați și obligați să se prezinte în calitate de martori în fața comisiilor parlamentare, deoarece, conform normelor constituționale, fac parte din autoritatea judecătorească'.

* Decizia Curții Constituționale a României privind pragul în cazul abuzului în serviciu va fi transpusă printr-un proiect de lege, care va primi avizul Guvernului și va fi transmis apoi Parlamentului, a declarat prim-ministrul Sorin Grindeanu.

* Consilierii municipali au aprobat încetarea contractului de mandat al lui Sorin Chiriță, administrator special la Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET), și desemnarea lui Răzvan Nițu în această funcție.

* Consilierii municipali ai Capitalei au aprobat indicatorii tehnico-economici aferenți studiului de fezabilitate pentru construirea unui ambulator la Spitalul de boli infecțioase și tropicale 'Victor Babeș'.

* Diferențele de salarizare între judecători și procurori sunt neconstituționale, se arată într-o scrisoare transmisă de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), Augustin Lazăr, președintelui României, președintelui Înaltei Curții de Casație și Justiție și Avocatului Poporului, în vederea sesizării Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 AUDIO Acesta este Ponta, oameni buni! Sebastian Ghiță: „I-am zis lu Ponta, bă, o fut pe mă-ta, te duci pe stic…

2 Se prăbușește regimul! Surse PSD: Dragnea a angajat în administrația centrală peste 3500 de apropiați ai inter…

3 VIDEO Pe ăsta îl saltă primul! S-a autodenunțat în direct! S-a dus acasă la fosta șefă TAROM! „M-am întâlnit c…

4 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

5 VIDEO De ce nu-l reține DNA pe acest infractor? Acestea sunt imaginile de la întâlnirea Cuc-Mezei din fața cas…

recomandări

Te ia DNA: Cornelia Negrut

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă