ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE - 18 OCTOMBRIE

ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE - 18 OCTOMBRIE

* Sicriul cu osemintele Reginei-Mamă Elena a fost depus, vineri, în Catedrala istorică Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş. Sâmbătă, la ora 13,00, va avea loc ceremonia de reînhumare în noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală. Familia Regală a anunţat doliu pentru zilele de 18, 19 şi 20 octombrie. Regina Elena a murit în Elveţia, pe 29 noiembrie 1982, timp în care România se afla sub dictatura comunistă. Ea a fost înmormântată la cimitirul Boix-de-Vaud din Lausanne.

* Premierul demis Viorica Dăncilă a anunţat vineri, la Braşov, că a fost semnat, la IAR Ghimbav, un acord de cooperare în vederea sprijinirii industriei de apărare - sector strategic al economiei româneşti. Constantin Buturoiu, copreşedinte al Alianţei Sindicatelor din industria de apărare, a declarat că acordul semnat vineri dă speranţe dezvoltării industriei de apărare româneşti.

* Ministerul Fondurilor Europene (MFE) organizează în premieră la Braşov Comitetul de Monitorizare a implementării Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM), în perioada 30-31 octombrie, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, ministrul Roxana Mînzatu. Conform ministrului, POIM are o alocare de 12 miliarde de euro şi finanţează în România toate proiectele de mare infrastructură, gradul de absorbţie, în prezent, pe acest program fiind de 20%.

* Ministrul demis al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Daniel Suciu, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că, odată cu adoptarea moţiunii de cenzură, au apărut blocaje în ceea ce priveşte promovarea unor proiecte de investiţii, dar şi în ce priveşte rectificarea bugetară. Daniel Suciu a vorbit despre proiectele iniţiate, în mandatul său de opt luni, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud şi a lansat un avertisment public către viitorul guvern, "să nu îndrăznească nimeni să oprească nici măcar una din aceste investiţii".

* Ministrul demis al Muncii, social-democratul Marius Budăi, a cerut, vineri, "demisia din viaţa publică" a preşedintelui Klaus Iohannis şi a liderilor liberali, inclusiv a lui Ludovic Orban, pentru că "şi-au bătut joc de români, mai ales de pensionari", panicându-i că nu le vor fi plătite pensiile. El a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Botoşani, că atât Iohannis, cât şi "vectorii de opinie din PNL" au minţit atunci când au declarat public că nu sunt bani la buget pentru plata pensiilor, iar acum au ajuns să spună că vor mări pensiile.

* Deputatul USR de Bistriţa-Năsăud, Cristina Iurişniţi, a afirmat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că este "puţin dezamăgită" în urma informaţiilor apărute în spaţiul public despre contractele cu fonduri europene implementate de Dan Barna şi că "i se pot imputa acestuia anumite derapaje", însă afirmă că are încredere în integritatea candidatului USR - PLUS la alegerile prezidenţiale.

* Liderul PSD Sibiu, Bogdan Trif, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Dan Barna, candidatul Alianţei USR-PLUS pentru Preşedinţia României, ar trebui să se retragă din cursa pentru Cotroceni, având în vedere recentele dezvăluiri apărute în spaţiul public.

* Deputatul USR Tudor Benga, membru în Biroul Naţional de conducere al formaţiunii politice, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că este unul dintre liderii partidului care "nu s-a opus complet ideii de intrare la guvernare" a USR, subliniind că există o serie 12-15 proiecte de legi, care ar putea fi adoptate înainte de investirea noului guvern şi care ar trebui să reprezinte precondiţii în acest sens.

* Guvernul PSD a fost unul eficient şi ar fi fost şi ''mai performant'', dacă şase partide politice şi câţiva ''binevoitori'' nu ar fi făcut posibilă trecerea moţiunii de cenzură, demers finalizat cu ieşirea de la guvernare, a declarat într-o conferinţă de presă, vineri, liderul judeţean al social-democraţilor suceveni, senatorul Ioan Stan.

* Co-preşedintele organizaţiei din Botoşani a Partidului Pro România, Dumitru Chelaru, şi-a manifestat, vineri, convingerea că senatorii şi deputaţii, indiferent de culoarea lor politică, vor vota viitorul guvern, pentru a nu pierde avantajele pe care le presupune mandatul de parlamentar. El a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că riscul dizolvării Parlamentului este foarte mic pe motiv că membrii celor două camere urmăresc interesele proprii, nu cele ale alegătorilor care i-au trimis acolo.

* Candidatul Partidului Mişcarea Populară (PMP) la alegerile prezidenţiale, Theodor Paleologu, a declarat vineri, la Bistriţa, că liderul şi candidatul USR Dan Barna nu va intra în turul al doilea, având în vedere scandalul declanşat în legătură cu proiectele cu fonduri europene, în care a fost implicat în calitate de consultant.

* Aproximativ 250 de persoane au fost selectate în vederea angajării în urma "Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi" organizată, vineri, la Botoşani, de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). Potrivit oficialilor AJOFM, la eveniment au participat 619 persoane, dintre care 415 absolvenţi, acestea având la dispoziţie 782 de locuri de muncă.

* Peste 120 de persoane au fost selectate pentru participarea la un interviu în vederea angajării la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi organizată vineri la Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare, informează Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de muncă printr-un comunicat de presă. Potrivit sursei citate, din cei 150 agenţi economici contactaţi, 41 agenţi economici au fost prezenţi la bursă şi au oferit 570 de locuri de muncă, din care 25 pentru studii superioare.

* Angajatorii prezenţi la bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată vineri la Slatina şi Caracal de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, au selectat 177 de persoane, reprezentând aproape o treime dintre persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă care au participat la bursă.

* Solicitanţii prezenţi vineri la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi de la Brăila au fost cu 100 mai puţini faţă de posturile oferite de angajatori, potrivit informaţiilor prezentate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila. La Bursă au fost prezenţi 24 de angajatori, care au oferit 320 locuri de muncă, dar doar 215 absolvenţi s-au arătat interesaţi de o slujbă.

* Două persoane au fost angajate vineri, la bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi organizată în Harghita, acestea urmând să lucreze în meseriile de tâmplar, respectiv lucrător comercial, a anunţat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Harghita.

* Preşedintele Camerei de Comerţ a României, Mihai Daraban, a anunţat vineri, la Constanţa, că în vara viitoare o agenţie de turism românească va inaugura o linie charter directă cu staţiunea turcească Antalya, de pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu.

* Concursul Internaţional de Jazz "Johnny Răducanu" de la Brăila, organizat în memoria celui mai cunoscut jazzman român al tuturor timpurilor, care are în joc premii în valoare de 18.000 de euro se deschide vineri seară, la Teatrul "Maria Filotti". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...