ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE - 19 SEPTEMBRIE

ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE - 19 SEPTEMBRIE

* Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ desfăşoară, joi, un exerciţiu în care este simulată producerea unui incendiu la Mănăstirea Secu, cu extindere la fondul forestier, şi aplicarea Planului Roşu de Intervenţie. Potrivit unui comunicat de presă remis, joi, AGERPRES, de ISU Neamţ, scenariul exerciţiului prevede că la Paraclisul Sfântul Nicolae, din cadrul mănăstirii, a izbucnit un incendiu care s-a propagat cu repeziciune la spaţiile de locuit din vecinătate.

* Guvernul a alocat, din Fondul de intervenţie prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, suma de 2.115.000 lei pentru 15 unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Arad ce au fost afectate de inundaţiile în prima parte a anului. Prefectul judeţului, Florentina Horgea, a declarat, joi, că alocarea s-a făcut în şedinţa de marţi a Guvernului, prin Hotărârea 698, publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de miercuri.

* Zeci de poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Botoşani s-au alăturat, joi, campaniei de donare de sânge "Europa pentru tine! Tu pentru viaţă! Fii donator!", a anunţat purtătorul de cuvânt al STPF, Minodora Răcnea.

* Directorul executiv al Asociaţiei Editorilor din România (AER), Mihai Mitrică, a declarat joi, în deschiderea celei de-a şasea ediţii a Salonului de Carte Bookfest Târgu Mureş, care se desfăşoară până duminică, la Teatrul Naţional din oraş, că acest eveniment este un prilej foarte bun de a te întâlni cu 50.000 de cărţi, multe dintre ele cu reduceri până la 70% faţă de preţul de copertă, şi cu autori cât se poate de relevanţi.

* Aproape un sfert din cele 2.850 de pachete cu rechizite şcolare primite de judeţul Arad anul trecut, de la Ministerul Educaţiei, nu au mai fost distribuite copiilor care ar fi trebuit să beneficieze gratuit de ele, părinţii renunţând să parcurgă procedurile birocratice, respectiv depunerea dosarelor cu mai multe acte la şcoli. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad au declarat joi, pentru AGERPRES, că în depozitul de manuale al instituţiei au rămas neridicate 639 pachete cu rechizite gratuite din cele 2.850 primite de la Ministerul Educaţiei pentru anul şcolar 2018-2019.

* Activitatea Secţiei de Radioterapie a Spitalului Municipal din Timişoara a fost sistată joi din cauza unor proceduri birocratice între spital şi Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), şi nu a vreunor probleme de funcţionare a aparaturii, a declarat pentru AGERPRES managerul Spitalului Municipal, dr. Olimpia Oprea.

* O tânără de 25 de ani din comuna Bistreţ, judeţul Dolj, este căutată de poliţişti după ce mama acesteia, din aceeaşi localitate şi care în prezent locuieşte în Franţa, a sesizat că nu a mai reuşit să ia legătura cu fiica sa, Alexandra-Dorina-Georgiana Radu, de aproximativ 3 ani.

* Antreprenorul la nivel internaţional în domeniul metalurgiei şi industriei, Sanjeev Gupta, preşedinte executiv al Alianţei GFG din care face parte şi Liberty Galaţi, s-a angajat, joi, să investească peste 200 de milioane de euro în combinatul siderurgic gălăţean pentru a-l susţine să redevină o forţă majoră în industria siderurgică globală, se arată într-un comunicat de presă transmis de directorul de comunicare al societăţii, Dorian Dumitrescu.

* Cărţi destinate copiilor şi adolescenţilor, publicate la aproximativ 20 de edituri din ţară, vor putea fi răsfoite şi cumpărate la cea de-a patra ediţie a Târgului de carte "CoşBook", organizat de Biblioteca Judeţeană Bistriţa-Năsăud chiar în curtea instituţiei. Târgul de carte pentru copii şi adolescenţi a fost deschis oficial joi şi se va închide sâmbătă, timp în care elevii sunt invitaţi să participe la mai multe lansări şi prezentări de carte şi reviste şcolare, întâlniri cu scriitori, dar şi la dezbateri pe teme legate de lectură.

* Peste 1.200 de elevi vrânceni şi 60 de cadre didactice au fost informaţi cu privire la riscurile infracţionalităţii în unităţile de învăţâmânt şi împrejurimile acestora, în cadrul campaniei "10 pentru Siguranţă" desfăşurată în perioada 16 - 19 septembrie, a informat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

* Aproape 300 de militari din şase ţări au participat, din 9 septembrie, în Poligonul din apropierea localităţii tulcene Lunca, la modulul de pregătire Platinum Eagle 19.2, parte a exerciţiului multinaţional Black Sea Rotational Force 19 (BSRF 19), joi militarii efectuând trageri cu muniţie reală şi rachete antitanc Javelin.

* Studenţii Universităţii "1 Decembrie 1918" Alba Iulia au la dispoziţie pentru cazare aproape 840 de locuri repartizate în patru cămine, în camere dotate cu frigider, televizor, baie şi acces la internet şi în general de 3 paturi, la un tarif de 200 de lei pe lună.

* Reprezentanţii Serviciului de Evidenţă a Persoanelor din cadrul Direcţiei Locale de Evidenţă a Persoanelor (DLEP) Iaşi au anunţat joi că începând de pe 23 septembrie demarează o acţiune ce vizează intrarea în legalitate a elevilor şi studenţilor cazaţi în căminele liceelor şi universităţilor. Directorul DLEP Iaşi, Marius Bodoga, informează că pentru eliberarea vizelor de flotant o staţie mobilă a direcţiei va veni la fiecare cămin unde sunt cazaţi elevi şi studenţi.

* Peste 300 de elevi din mai multe judeţe ale Transilvaniei vor putea experimenta viaţa de student la Universitatea Babeş-Bolyai în cadrul Weekend-ului lung pentru liceeni organizat în perioada 19-22 septembrie 2019. Programul le este destinat liceenilor cu rezultate bune la învăţătură şi are menirea de a le oferi acestora un prim contact cu mediul universitar, cu viaţa de student, dar şi cu oferta educaţională a UBB, se arată într-un comunicat transmis, joi, de UBB.

* Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, între localităţile Ilia şi Holdea, va fi deschis traficului doar la finalul unei expertize pe care o desfăşoară Compania Naţională de Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a declarat joi, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, prezent pe şantierul lotului 3.

* Adunarea Delegaţiilor UDMR Mureş l-a desemnat, joi, pe Soos Zoltan, directorul Muzeului Judeţean Mureş, candidat la Primăria Târgu Mureş în alegerile locale din 2020. Pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş a fost desemnat să candideze actualul preşedinte, Peter Ferenc. AGERPRES/(editor: Antonia Niţă, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...