ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE - 25 SEPTEMBRIE

ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE - 25 SEPTEMBRIE

* Preşedintele PSD Giurgiu şi ministru al Economiei, Niculae Bădălău, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă la Giurgiu, că Ziua Dăruirii, sărbătorită prima oară miercuri în urma unei iniţiative legislative depuse de el, are rolul de a ne face pe toţi să înţelegem ce înseamnă să trăim într-o comunitate.

* Deputatul PNL Olt Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei pentru cultură din Cameră, solicită din nou demisia din funcţie a preşedintelui- director general al SRTv, Doinea Gradea, în condiţiile în care în urma unui audit financiar efectuat de Curtea de Conturi au fost descoperite mai multe abateri de la normele legale.

* Preşedintele PSD Olt, senatorul Paul Stănescu, transmite miercuri, într-o declaraţie de presă, un mesaj de mobilizare în perspectiva alegerilor prezidenţiale, menţionând că proiectul prezidenţial al partidului este chiar programul de guvernare de care au beneficiat românii prin creşteri salariale, facilităţi fiscale, mărirea punctului de pensie, în timp ce în perioada guvernărilor de dreapta "oamenii au fost neglijaţi", "supuşi unui ruşinos experiment de austeritate".

* Castelul Huniazilor din Timişoara, în care ar trebui să funcţioneze Muzeul Naţional al Banatului (MNB), dar care este închis de 12 ani pentru lucrări de consolidare şi restaurare, va fi restaurat prin Programul Naţional de Patrimoniu, cu ajutorul Institutului Naţional de Patrimoniu (INP), cu care Consiliul Judeţean (CJ) Timiş, administratorul clădirii, a încheiat miercuri un protocol de colaborare în acest sens.

* Restaurarea Palatului Principilor din Alba Iulia, construit în secolul al XV-lea şi fostă reşedinţă a voievodului Mihai Viteazul, în care ar urma să fie amenajat un Muzeu al Principatului Transilvaniei, va fi finalizată până în vara anului 2021, au informat, miercuri, reprezentanţii Primăriei şi ai constructorului, o firmă din Satu Mare. "Stadiul fizic al lucrărilor este de 20%", a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută în una din încăperile aflate în plină restaurare, viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Alba Iulia, Voicu Paul.

* Numărul cazurilor de pagube provocate de urşi la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, în primele opt luni ale anului, s-a dublat faţă de cel înregistrat în tot anul 2018, în condiţiile în care şi numărul de urşi a crescut cu 50 de exemplare, potrivit datelor prezentate, miercuri, în şedinţa Colegiului Prefectural, de către directorul Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului, Sever Roman.

* Reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean care face legătura între municipiile Braşov şi Sibiu, DJ 112C, Hălchiu - Satu Nou - Dumbrăviţa - Vlădeni, în lungime de peste 11 kilometri, proiect în valoare de peste 21 milioane de lei, au fost, practic, finalizate, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

* Consiliul Judeţean Bihor derulează, în 2019, cel mai mare program de asfaltări de după 1990, având în plan asfaltarea a 137 de kilometri de drumuri judeţene, din care s-au realizat, până în prezent, 68 de kilometri, a anunţat miercuri vicepreşedintele CJ Ioan Mang.

* Consiliul Judeţean Vaslui a organizat, miercuri, conferinţa de închidere proiectului european "Etică şi Integritate la Consiliul Judeţean Vaslui", în cadrul căruia peste 160 de salariaţi ai instituţiei şi ai unor instituţii subordonate au fost instruiţi în domeniul eticii şi prevenirii corupţiei. Proiectul a avut ca obiectiv creşterea capacităţii de implementare a măsurilor de prevenire a corupţiei la nivelul judeţului Vaslui.

* Aproape 600 dintre crescătorii de porci din Teleorman, afectaţi de pierderea animalelor din cauza pestei porcine africane (PPA), au fost despăgubiţi, valoarea plăţilor efectuate de Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din judeţ depăşind suma de 1.600.000 de lei. "Până la această dată au fost despăgubiţi 588 de proprietari, iar valoarea plăţilor efectuate este de 1.676.184 de lei", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul DSVSA Teleorman, Iulian Ianculescu.

* Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a admis miercuri contestaţiile declarate de inculpaţii din dosarul Carpatica Asig, printre care omul de afaceri Ilie Carabulea şi fiul acestuia, Oprea Nicolae, şi, procedând la o nouă judecată, a decis restituirea cauzei la DIICOT, deoarece "rechizitoriul este neregulamentar întocmit", potrivit conţinutului încheierii remis AGERPRES.

* Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat miercuri 14 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Arad şi Bihor, în cadrul unei acţiuni de destructurare a unei grupări de traficanţi de droguri care acţiona în zona de vest a României. Potrivit unui comunicat al DIICOT, în dosar a fost indisponibilizată cantitatea de 1,5 kg droguri de mare risc (MDMA) şi 1 kg droguri de risc (cannabis). Anchetatorii au pus în aplicare cinci mandate de aducere faţă de membri ai grupării, iar trei inculpaţi au fost deja arestaţi preventiv de Tribunalul Arad. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”