Stoichiță simte renașterea României: Cum crede că pot dispărea, brusc, toate problemele noastre

Stoichiță simte renașterea României: Cum crede că pot dispărea, brusc, toate problemele noastre

Meciul capital pe care România îl va juca în fața Israelului a fost prefațat de Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice FRF, la Orange Sport. Acesta a explicat că o victorie în această partidă ar rezolva problema calificării la Euro 2024 și o asemenea performanță ar putea revigora întreg fotbalul românesc.

Mihai Stoichiță

Eu consider că meciul cu Israel e un fel de Cardiff. Se poate naşte o generaţie, poate nu la fel de valoroasă individual, pentru că ştiţi pe cine aveam atunci şi la ce echipe jucau. Calificarea la Euro 2024 poate fi un fel de locomotivă pentru fotbal, poate resuscita interesul în jurul echipei naţionale, în jurul echipelor de club şi să avem performanţe pe toate planurile“, a afirmat „Lippi“.

Desigur, e amuzant să crezi că problemele mari ale fotbalului românesc vor dispărea, inclusiv după o calificare la Euro 2024, însă paralela cu Cardiff merită explicată. Pentru că, în viziunea multora, acolo s-a născut Generația de Aur a fotbalului românesc. Pe data de 17 noiembrie 1993, România a întâlnit Țara Galilor, la Cardiff, în ultimul meci din preliminariile Mondialului din 1994. Despărțite de un punct, atât Țara Galilor, cât și România ar fi prins Mondialul american cu o victorie pe „Cardiff Arms Park“. În fața a 40.000 de spectatori, România a condus la pauză, după golul lui Hagi (32). La reulare, Saunders a egalat (61), iar două minute mai tâzriu, galezii au avut un penalty. Trimis în transversală de Bodin! Golul lui Răducioiu din minutul 83 a adus victoria României și calificarea la CM 1994. Unde Generația de Aur a făcut cel mai bun turneu final din istoria fotbalului românesc, avansând până în sferturi.

Hagi, alături de națională

Și, dacă tot a venit vorba de Generația de Aur, merită să redăm declarația lui Gheorghe Hagi (58 de ani) despre actuala noastră campanie pentru Euro 2024.

Trebuie să fim conștienți de un lucru: suntem pe primul loc. Chiar dacă avem mult spațiu să creștem și e loc de mai bine, dar suntem pe primul loc! Acest lucru aduce încredere. Ne așteaptă două meciuri foarte grele, dar eu vă spun că, atunci când ești pe primul loc, înseamnă că faci lucruri bune! În partea ofensivă trebuie să ne exprimăm mult mai bine. Dar e important să avem rezultate bune, ele ne aduc încredere și curaj“, a spus managerul Farului, la Digi Sport.

Preliminarii Euro 2024, grupa I

1. România 8 4 4 0 13-4 16

2. Elveția 7 4 3 0 20-8 15

3. Israel 6 3 2 1 7-7 11

4. Kosovo 7 1 4 2 8-8 7

5. Belarus 8 1 3 4 7-14 6

6. Andorra 8 0 2 6 3-17 2

*Primele două clasate vor merge la Euro 2024.

Programul grupei până la finalul campaniei

*15 noiembrie: Israel – Elveția

*18 noiembrie: Belarus – Andorra, Elveția – Kosovo, Israel – România

*21 noiembrie: România – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo - Belarus

*Meciul Kosovo – Israel urmează să fie reprogramat de UEFA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat