Stolojan: Dacă ar trăi Petre Ţuţea, ar spune că Guvernul a ieşit din zona raţionalului în economie

Stolojan: Dacă ar trăi Petre Ţuţea, ar spune că Guvernul a ieşit din zona raţionalului în economie

Stolojan: Dacă ar trăi Petre Ţuţea, ar spune că Guvernul a ieşit din zona raţionalului în economie. Măsurile fiscale anunţate de Guvern sunt foarte neobişnuite, spune la  RFI europarlamentarul PNL Theodor Stolojan. Controversata OUG privind Codul Fiscal ar urma să fie adoptată în şedinţa de vineri a Cabinetului Dăncilă.

Theodor Stolojan declară că măsurile fiscale anunţate de Guvern „au provocat reacţii critice pe bună dreptate, pentru că aceste măsuri propuse de către Guvern sunt foarte neobişnuite, sunt greu de explicat oricărui om, care are un minimum de cunoştinţe economice, nu mai vorbesc că în afara ţării e pur şi simplu de neînţeles”.

Eurodeputatul precizează că „e adevărat, la nivelul UE se discută de mai mult timp de introducerea unui impozit de 3% pe cifra de afaceri, dar cui, unor companii ca Google, ca Facebook, ca Amazon şi altele asemenea, care fac operaţiuni online, dar care înregistrează profiturile în nişte localităţi, să spunem aşa, care le-au oferit avantaje fiscale, ca Luxemburg, ca Irlanda”.

În opinia sa, „dacă ar trăi Petre Ţuţea şi ar fi întrebat astăzi ce sfat ar trebui să dea Guvernului PSD-ALDE, n-ar răspunde decât cum a răspuns în primii ani după al Doilea Război Mondial, când el lucra la Ministerul Economiei, întrebat de ce nu dă nişte recomandări Guvernului comunist, a zis: domnule, n-are sens, pentru că au ieşit din zona raţionalului în economie. Exact în această situaţie este şi această guvernare PSD-ALDE”.

Theodor Stolojan atrage atenţia că „ceea ce ar trebui să ştie Guvernul este că sectorul privat întotdeauna va fi mai inventiv decât minţile unui Dragnea sau ale unui Teodorovici. Vor găsi mijloacele pentru ca toate aceste noi impozite şi taxe să ajungă pe consumatorii finali (...). A te lupta cu piaţa, întotdeauna pierzi până la urmă. Băncile vor găsi mijloacele să facă faţă la această măsură, care nu este deloc raţională”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale