Stoltenberg a spus că războiul din Ucraina ar putea dura ani de zile

Stoltenberg a spus că războiul din Ucraina ar putea dura ani de zile

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că ar putea dura ani pentru a rezolva conflictul din Ucraina. Cuvintele sale sunt citate într-un interviu pentru ziarul Bild am Sonntag, publicat duminică.

Potrivit publicaţiei, Stoltenberg a fost întrebat despre posibila durată a conflictului. "Nimeni nu ştie. Trebuie să fim pregătiţi pentru faptul că poate dura ani de zile. Nu trebuie să încetăm să sprijinim Ucraina. Chiar dacă preţul este mare", a spus şeful alianţei.

Anterior, premierul britanic Boris Johnson, în articolul său de sâmbătă din The Sunday Times, nu a exclus nici el faptul că războiul din Ucraina ar putea dura ani de zile. Cu toate acestea, după cum a subliniat şeful guvernului britanic, în ciuda acestui fapt, Occidentul nu ar trebui să înceteze să susţină Kievul.

Întrebat despre dezacordurile dintre Ankara, Stockholm şi Helsinki cu privire la intrarea Suediei şi Finlandei în NATO, Stoltenberg a răspuns că aderarea ţărilor scandinave va întări întreaga alianţă.

În acelaşi timp, a remarcat şeful NATO, „este necesar să luăm foarte în serios îngrijorarea exprimată de autorităţile turce”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia