''Stop Trump'': Zeci de de mii de persoane au protestat la Londra

''Stop Trump'': Zeci de de mii de persoane au protestat la Londra

Zeci de mii de persoane au protestat vineri la Londra faţă de vizita preşedintelui american Donald Trump, pe care îl acuză de ''misoginie, homofobie, xenofobie'', relatează AFP.

''#DumpTrump'' (Trump la gunoi!), ''Acesta este carnavalul rezistenţei'', se putea citi pe pancartele şi bannerele purtate de participanţi.

''Nu lui Trump, nu KKK (Klu Klux Klan, n. red.), nu Americii fasciste!'', au scandat aceştia, mărşăluind pe marea arteră comercială Oxford Street până la Trafalgar Square, în inima Londrei.

În mulţime, unii participanţi loveau oale şi cratiţe, alţii suflau în trompete sau agitau baloane portocali, culoare aleasă în mod evident pentru a ironiza tenul miliardarului american.

Manifestaţia londoneză, împărţită în două marşuri, unul al femeilor, altul al unei coaliţii de organizaţii, constituie punctul culminant al protestelor faţă de vizita lui Trump în Marea Britanie.

''Donald Trump este misogin, şovin, homofob, xenofob şi promotor al sectarismului'', a declarat Georgina Rose, de 42 de ani, participantă la ''Marşul femeilor''.

''Sunt anti-Brexit, anti-Trump. Există un val de fascism de care trebuie să scăpăm'', a fost de părere un alt manifestat, Grant White, de 32 de ani.

Trecând prin faţa 10, Downing Street, reşedinţa premierului britanic, manifestanţii au fluierat şi au strigat ''Ruşine (Theresa May)!''.

O formă insolită de protest a fost balonul uriaş reprezentându-l pe ''bebeluşul Trump'' , care a plutit în cursul dimineţii în apropierea parlamentului britanic, o iniţiativă care a primit aprobarea primarului Londrei, laburistul Sadiq Khan, dar care a făcut obiectul a numeroase atacuri verbale ale preşedintelui american. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 VIDEO Filmare intimă cu premierul Finlandei, Sanna Marin, apărută pe internet