Strategii pentru creșterea șanselor de reușită la pariuri sportive

Strategii pentru creșterea șanselor de reușită la pariuri sportive

În România, aproximativ 1% din populația adultă joacă anual cel puțin un bilet la pariuri sportive. Unii joacă ocazional, însă alții vor sa devină mai buni și pentru asta au nevoie de mai multă documentare și de diferite strategii pe care să le pună în practică. Nu poate garanta nimeni rezultatele, dar prin diferite acțiuni de pariere se pot optimiza șansele de reușită.

La pariuri poate juca orice persoană adultă, însă asta nu înseamnă că o face și bine. Sunt jucători care au dezvoltat diferite strategii după ce au jucat foarte mult timp.

Când vine vorba de alegerea strategiei potrivite pentru pariurile sportive, opiniile diferă. Există o strategie potrivită pentru a câștiga la pariurile sportive sau este cea mai bună strategie să fii flexibil în alegerea strategiei de joc? În orice caz, fie că alegeți să pariați într-o agenție stradală sau în cadrul unui casino online, cu siguranță aveți nevoie să vă documentați decizia și chiar să aplicați unele strategii.

Fiți obiectivi

Pariurile sportive reprezintă o activitate solitară într-o atmosferă comună. Nu vă lăsați influențați de alți jucători sau de știri din surse dubioase. Alegeți să vă informați din surse sigure, credibile și bine documentate. Cu toții suntem oameni și de multe ori ne lăsăm convinși de ceea ce citim, fie pozitiv sau negativ.

Nu vă lăsați conduși de sentimente când vine vorba de pariuri sportive. Unii oameni pariază pe echipele pe care le iubesc, indiferent de adversar. Însă nu mereu pornesc ca favorite și implicit pariurile pot fi negative. În pariuri sportive se recomandă să ignorăm afinitățile de echipă, să distingem subiectivul de obiectiv, să fim realiști și să pariem în consecință. Trebuie să menținem obiectivitatea rigidă, care ne oferă un avantaj competitiv față de o piață care permite uneori sentimentelor să influențeze deciziile.

Fiți informați

Din strategia de joc la pariuri sportive face parte și acțiunea de documentare. Comparativ cu jocurile de cazinou unde totul e guvernat de noroc, la pariurile sportive șansele de reușită pot fi crescute prin informarea corectă din surse oficiale. Pentru astfel de acțiuni pot fi folosite și aplicații ce pot emite predicții și tendințe. Partea de statistică este foarte importantă la pariuri sportive. Doar așa putem vedea anumite evoluții ce țin de jucători sau echipe, indiferent de sportul ales.

Șansa dublă

pariuri live cu cash out (foto: freepik.com)

O strategie de pariere care poate da randament este pariul ”șansa dublă”, în special 1X. Strategia de a paria pentru victoria sau egalul făcut de echipa gazdă poate fi norocoasă. De regulă, pe acest pariu cotele pot varia de la 1.60 la 2.50. Este adevărat că acest pariu este puțin probabil să fie pus când echipa oaspete este reprezentată de una dintre echipele puternice cum ar fi Barcelona, Juventus, Real Madrid sau Bayern Munchen.

Ca și în cazul tuturor pariurilor, este important să analizați în avans și să nu pariați orbește. Desigur, ar trebui să țineți cont de statistici, de informații în avans despre accidentări și suspendări, precum și de forma actuală a echipelor. Avantajul pe teren propriu al outsiderului, pentru care meciurile în fața propriului public împotriva unui „mai mare” reprezintă și ele o motivație deosebită, nu trebuie subestimat deoarece aduce un alt mic avantaj pentru echipa gazdă.

All-in cu cote de 1.20

O strategie cu potențial de reușită, dar și cu multe surprize este aceea de a plasa pariuri pe numeroase evenimente sportive ce au cote mici, în medie de 1.20. Ca și în cazul în cazul altor strategii, trebuie să vă documentați și să așteptați momentul ideal pentru a acționa.

Sistemul de pariuri Fibonacci

Sistemul de pariuri Fibonacci este una dintre multele strategii de pariere disponibile astăzi. Pariurile pe secvența Fibonacci sunt, fără îndoială, un concept controversat, dar cu siguranță există pariori care au reușit altfel nu am fi vorbit despre acest sistem. Această strategie implică unele riscuri, dar cu norocul necesar și cu pariul potrivit, puteți avea succes.

Conceptul de bază al pariului conform strategiei Fibonacci este simplu: pariază pe egalitate. Dacă pierzi primul pariu, pariază pe următoarea remiză, crescând miza. Este important să optați pentru cote medii de 2.6.

Deci, dacă începeți cu 5 lei la prima remiză cu cotă mai mare de 2,62 și pierdeți, următorul pariu va fi tot pe 5 lei, apoi pe 6 lei, apoi pe 7 lei, apoi 9 lei și tot așa. Este de înțeles din punct de vedere matematic că fiecare profit pe care îl veți obține cu această strategie va compensa pierderile anterioare.

Strategia Kelly

Există, desigur, numeroase idei, concepte și formule care vă pot ajuta să calculați miza ideală pentru un pariu. Una dintre ele este formula Kelly. Evident, aceasta nu este o garanție că veți paria întotdeauna corect sau că veți câștiga frecvent. Dar formula Kelly vă poate ajuta să alegeți mărimea pariului.

Cum funcționează formula Kelly? În primul rând alegeți un eveniment sportiv și evaluați procentual rezultatul. Apoi, puneți probabilitatea și cotele în formula Kelly și obțineți o valoare ce reprezintă miza posibilă pentru acest pariu.

Acum, desigur, utilizarea acestei formule depinde în mare măsură și de evaluarea probabilității pe care o faceți chiar voi. Dacă considerați că rezultatul unui joc este foarte probabil să se realizeze, creșteți considerabil valoarea procentuală și atunci puteți să influențați rezultatul final. Desigur, se recomandă prudență aici, deoarece bankroll-ul poate scădea foarte repede în acest fel.

Cash Out

Multe case de pariuri  vă pun la dispoziție pariuri cu Cash Out, ceea ce înseamnă că vă puteți încasa pariul mai devreme de rezultatul final. Opțiunea de retragere anticipată permite pariorilor sportivi să-și retragă pariurile mai devreme, înainte ca acestea să fie decontate. Deci, puteți fie să obțineți un profit, fie să vă recuperați o parte din miza, în funcție de pariul pus și de momentul la care doriți să faceți cash out. Cu cât rezultatul este mai aproape de cel pariat, cu atât valoarea cash out-ului se apropie de valoarea pariului. Însă pot exista și momente când valoarea cash out-ului e mai mică față de miza pusă pentru că și rezultatul este în defavoarea voastră.

Pariurile live

O altă strategie cu potențial este aceea de a paria live pe evenimentele sportive aflate în desfășurare. Urmărind meciul respectiv, aveți posibilitatea de a anticipa rezultatul pe evenimentul pe care doriți să pariați și astfel să aveți un rezultat pozitiv.

În concluzie, pariurile sportive țin de noroc, dar țin și de buna voastră documentare și de intuiție. Comparativ cu jocurile de cazinou unde rezultatele sunt afișate instant și de cele mai multe ori sunt redate în baza hazardului, la pariurile sportive rezultatele sunt stabilite în teren.

(foto 1 și 2: freepik.com)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”