Strigător la cer! Citiți și voi ce înseamnă să fii soldat credincios în Armata Infracțională a lui Dragnea!

Strigător la cer! Citiți și voi ce înseamnă să fii soldat credincios în Armata Infracțională a lui Dragnea!

Strigător la cer! Citiți și voi ce înseamnă să fii soldat credincios în Armata Infracțională a lui Dragnea! La Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, condus mai întâi de Sevil Shhaideh, apoi de Paul Stănescu, baronul de Olt apropiat de Liviu Dragnea, în topul salariilor nete se găsește nu ministrul care este și vicepremier, ci secretarul general.

Da, de departe atrage atenția salariul net al secretarului general: 16.091 lei. Cine este norocosul funcționar? Ionela Stoian. Fost șef serviciu la Serviciul avizare acte normative, apoi director general la Direcția generală avizare, contencios, relația cu Parlamentul și dialog social, aceasta a fost numită secretar general al MDRAP imediat după preluarea puterii de către coaliția PSD-ALDE, în ianuarie 2017. Stoian și-a păstrat funcția de conducere în Ministerul Dezvoltării Regionale și după ce, pe 22 septembrie 2017, DNA a anunțat că a început urmărirea penală împotriva acesteia în dosarul „Belina”. Da, acel dosar „Belina” în care este urmărită penal și Sevil Shhaideh și în care ar fi trebuit să fie cercetată și Rovana Plumb dacă majoritatea parlamentară PSD-ALDE nu ar fi făcut încă o dată scut în jurul celor acuzați de corupție, dezvăluie Andreea Nicolae pe  Digi24.ro .

În dosar, procurorii au acuzat-o pe Ionela Stoian de complicitate la abuz în serviciu deoarece, în calitatea de director în MDRAP, ar fi „sprijinit demersurile nelegale” (printre altele, nu ar fi întocmit note privind observațiile formulate de Ministerul Justiției și Ministerul Finanțelor și nu ar fi respectat reglementările referitoare la circuitul de avizare). Cu alte cuvinte, actualul secretar general al MDRAP ar fi avut, în opinia procurorilor DNA, un rol semnificativ în strategia prin care Insula Belina și Brațul Pavel au trecut în administrarea Consiliului Județean Teleorman, pentru a fi, ulterior, concesionate firmei Tel Drum.

Declarația de avere și declarația de interese:

Toate aceste acuzații nu doar că nu par să fi afectat cariera funcționarului, dar marți, 6 februarie, Ionela Stoian a fost numită de premierul Viorica Vasilica Dăncilă și în Comisia de concurs pentru recrutarea înalților funcționari publici.

Iar salariul net de circa 16.000 lei pe lună, mai mare decât cel al ministrului Dezvoltării Regionale și mai mare decât cel al președintelui României (care ar fi avut înainte de 1 ianuarie 2018, potrivit ministrului Vasilescu, 12.204 lei net), nu este singurul venit pe care Ionela Stoian îl are. Potrivit ultimei declarații de avere completate, conturile funcționarului sunt rotunjite cu sume încasate ca membru în CA al Agenției Naționale de Locuințe, în Comisia Specială de Retrocedare a unor bunuri imobile care au aparținut cultelor religioase din România și în AGA a Companiei Naționale de Investiții.

În total, din cele trei activități, Stoian a încasat în 2016 aproximativ 46.000 lei, adică încă vreo 3.800 lei/lună.

Pe 2017, sumele colaterale salariului vor fi și mai mari, probabil, dacă ne uităm că, în cursul anului trecut, funcţionarul a fost numit şi membru în CA al Neptun Olimp SA și administrator special la Uzina Macanică Sadu SA.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...