Strigător la cer! Cristina Tunegaru, profesoara care a contrazis-o public pe Gabriela Firea, DATĂ AFARĂ de la școala unde preda

Strigător la cer! Cristina Tunegaru, profesoara care a contrazis-o public pe Gabriela Firea, DATĂ AFARĂ de la școala unde preda

Strigător la cer! Oameni buni, unde va ajunge țara asta în curând? Profesoara Cristina Tunegaru, deja o voce a învățământului românesc, care a contrazis-o public pe Gabriela Firea, la jumatatea lunii ianuarie, anunta pe contul sau de Facebook ca a fost data afara de la scoala unde preda.

UPDATE 5/Dragnea a postat pe Facebook: „Am citit următoarea postare a unei doamne profesoare din București. I-am trimis-o ministrului Educației Naționale,întrebându-l cum este posibil așa ceva? Aștept cu mare interes răspunsul dumnealui.”

UPDATE 4 ,,Nu are nici o legătură cu declaraţiile pe care le-a făcut dumneai la adresa primarului Capitalei. Este o procedură normală. A venit un cadru didactic titular (la şcoala nr.95 unde profesoara preda) care a revendicat acele 12 ore pe care doamna profesoară le avea la şcoală. Dânsa nu a rămas fără un loc de muncă. Aceasta îşi poate presta activitatea la o altă şcoală”, a explicat pentru „Adevărul”, Ariana Oana Bucur, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei.

UPDATE 3: Cristina Tunegaru a precizat pentru Hotnews.ro ca nu este profesor titular, dar a promovat Definitivatul. Potrivit acesteia, la scoala la care preda avea trei clase, in total 12 ore pe saptamana.

UPDATE 2: Florian Lixandru, inspectorul scolar general al municipiului Bucuresti, a declarat pentru HotNews.ro ca n-a primit nicio sesizare privind acest caz si ca nu poate face astfel comentarii asupra acestuia.

UPDATE/ HotNews.ro  scrie ca a incercat sa contacteze Inspectoratul Scolar din Sectorul 3, dar portarul institutiei a transmis ca programul institutiei s-a incheiat la ora 16.30.

Cristina Tunegaru i-a transmis in ianuarie un mesaj Gabrielei Firea, in care anunta ca nu va da curs "dispozitiei" de a nu pune absente pana la ora 9.30, deoarece "primarul nu are atributii de manager al procesului didactic."

La cateva luni de la acel mesaj, Cristina Tunegaru spune ca a fost data afara fara nicio inspectie sau evaluare a activitatii sale.

Profesoara a explicat, pentru HotNews.ro, ca a văzut pe site-ul titularizare.edu.ro situația postului sau iar secretara scolii a anuntat-o ca "orele au fost luate de altcineva".

Cristina Tunegaru spune ca nu i-a fost oferita nicio explicatie oficiala.

Iata mai jos mesajul postat pe contul sau de Facebook:

"Nu m-au inspectat, n-a venit nimeni sa ma vada la ore, sa se intereseze de progresele elevilor mei, dar ma dau afara !

Fara sa intrebe parintii sau elevii, fara sa ma anunte macar, un functionar al inspectoratului a alocat din pix orele mele altui profesor. Si m-am trezit scoasa din scoala. Da, pot sa faca asta in sistemul public in anul 2017.

Nu ma intereseaza locul de munca in sine; ca profesor cu nota 9.67 la titularizare (a treia pe Bucuresti anul trecut) pot sa gasesc oriunde un loc intr-o scoala publica sau privata. Dar eu am lucrat alaturi de elevii mei atat de frumos, am investit emotional, am luptat si am muncit pentru progrese uimitoare, neasteptate care au surprins scoala intreaga. Nu ii pot lasa sa regreseze, sa piarda totul. E o responsabilitate pe care vreau sa o duc pana la capat.

Si totusi, nimic din toate astea nu are vreo relevanta pentru inspectorat. Interesul elevilor e calcat in picioare. Nu vor decat sa scape de mine, profesorul care vrea sa schimbe sistemul de la baza".

*** Cristina Tunegaru este profesoara de limba romana, publicista si cercetator doctoral al Universitatii din Bucuresti.

*** Mesajul integral postat de Cristina Tunegaru în luna ianuarie după ce Firea dădea la televizor „indicații prețioase” școlilor din București despre cum să se comporte la ninsoare:

„In atentia doamnei primar Gabriela Firea:

Va informez ca nu voi da curs "dispozitiei" dumneavoastra de a nu pune absente miercuri pana la ora 9.30, intrucat primarul nu are atributii de manager al procesului didactic.

Va rog sa nu mai induceti confuzie in randul parintilor si elevilor si sa permiteti inspectoratului scolar sa ia si sa comunice masuri de acest fel.

Fie va asumati inchiderea scolilor in continuare, fie reveniti la rezolvarea problemelor edilitare, pe care pesemne incercati sa le carpiti cu asemenea improvizatii.

Ca profesor, eu nu pot sti motivul pentru care un elev absenteaza: din cauza zapezii sau pentru ca fumeaza etnobotanice in toaleta scolii. Ca parinte, nu trebuie sa las la latitudinea copilului daca sa mearga sau nu la scoala pentru ca nu i se pun absente.

Profesor Cristina Tunegaru.”

*** O reacţie extrem de critică a avut profesoara faţă de acţiunea primarului general la Şcoala 164 din Bucureşti, în contextul măsurilor de prevenţie faţă de jocul "Balena Albastră"

O reacţie extrem de critică a avut profesoara faţă de acţiunea primarului general la Şcoala 164 din Bucureşti, în contextul măsurilor de prevenţie faţă de jocul "Balena Albastră", criticând în egală măsură acţiunea colegilor săi care "au participat cu slugărnicie la circul desfăşurat de Gabriela Firea sub pretextul conştientizării pericolelor internetului". Ea a calificat acţiunea drept un "show comunistoid grotesc". "Să nu uităm, dragi colegi, că şcoala nu e troaca unor animale politice!", era mesajul său către profesorii de la Şcoala 164.






Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...