STRIGOII Securității, la butoanele Justiției! O șefă din CSM a devenit informatoarea „Cristina” la 16 ani!

STRIGOII Securității, la butoanele Justiției! O șefă din CSM a devenit informatoarea „Cristina” la 16 ani!

STRIGOII Securității, la butoanele Justiției! O șefă din CSM a devenit informatoarea „Cristina” la 16 ani! Noua șefă a serviciului din Consiliul Superior al Magistraturii care se ocupă de organizarea concursurilor și a examenelor pentru diversele funcții de procurori și judecători a semnat un angajament cu Securitatea, pe vremea lui Ceaușescu, au declarat, pentru HotNews.ro , surse oficiale.

Potrivit surselor, procuroarea Iuliana Magdalena Olteanu a fost angajată prin detașare la șefia Serviciului CSM de organizare a concursurilor și examenelor. Ea a fost adusă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, fiind apropiată de prim-procurorul de acolo, Adina Florea, nominalizarea ministrului Justiției, Tudorel Toader, pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, au mai relatat sursele. Adina Florea a primit aviz negativ de la CSM și nu a acceptată de președintele Iohannis la conducerea DNA.

Revenind la procuroarea Iuliana Magdalena Olteanu, detașată ca șefă a Serviciului organizare consursuri și examene al CSM, aceasta a primit o adeverință de necolaborare cu fosta Securitate ca poliție politică, din partea Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS). CNSAS emite astfel de adeverințe dacă nu găsește dovezi care să ateste că persoana în cauză a dat poliției politice comuniste informații care să fi făcut rău unor persoane care erau urmărite de Securitate.

În schimb, în preambulul adeverinței, CNSAS a menționat că, în anul 1988, Iuliana Magdalena Olteanu, care avea atunci 16 ani și era elevă la un liceu sanitar, a semnat un angajament de informator cu Securitatea. Adolescentă pe atunci, Olteanu a primit numele conspirativ „Cristina” și a fost inclusă de securițti în rețeaua lor de informatori, „în scopul supravegherii informative a colegilor de la Liceul Sanitar Constanța” - spune CNSAS în adeverința de necolaborare cu Securitatea ca poliție politică.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

4 Așa o fi?

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …