STUDIU Femeile acordă întâietate partenerilor cu perspective financiare, în timp ce bărbații se concentrează pe frumusețea fizică feminină

STUDIU Femeile acordă întâietate partenerilor cu perspective financiare, în timp ce bărbații se concentrează pe frumusețea fizică feminină

Un nou studiu efectuat de către cercetătorii de la Universitatea Bath din Marea Britanie și publicat în revista The Journal of Sex Research din 2023, a vrut să descopere ce anume prioritizează oamenii în căutarea potențialilor parteneri. Și adevărul despre îndrăgostiți a ieșit la iveală: femeile acordă întâietate partenerilor cu perspective financiare, în timp ce bărbații se concentrează pe frumusețea fizică feminină.

Analiza psihologilor britanici a demonstrat că femeilor le plac mai mult bărbații bogați, în timp ce bărbații preferă femeile frumoase, potrivit Daily Mail .

„Bărbații heterosexuali au evaluat atractivitatea fizică mai mult decât femeile, în timp ce acestea din urmă au acordat o importanță mai mare statutului social și perspectivelor financiare decât bărbații”, a scris echipa condusă de Meike Scheller, de la Departamentul de Psihologie al Universității Bath, în studiul lor.

În studiul lor, echipa și-a propus să înțeleagă dacă atracția sexuală influențează sau nu preferințele partenerului. „Se presupune că atracția sexuală ghidează interesul, dorința și afinitatea către anumite caracteristici ale partenerului”, a scris echipa în studiul lor, publicat în The Journal of Sex Research.

„Cu toate acestea, dacă atracția sexuală poate explica într-adevăr diferențele de sex în preferințele partenerului, el nu a fost testat în mod explicit.”

Echipa a recrutat 310 de participanți care s-au identificat ca fiind asexuați sau demisexuali (însemnând că simt atracție sexuală mică sau deloc), precum și 166 de persoane care se identifică ca fiind allosexuale (simțind o atracție sexuală ridicată).

Participanții au fost chestionați despre intensitatea atracției lor sexuale și romantice, precum și despre preferințele lor de partener. Rezultatele au arătat că bărbații alosexuali acordă prioritate atractivității fizice și inteligenței în potențialii parteneri.

În schimb, femeile alosexuale acordă o importanță mai mare perspectivelor financiare și conștiinciozității unui potențial partener. Cu toate acestea, aceste preferințe au fost mai puțin pronunțate la participanții care au simțit puțină sau deloc atracție sexuală.

„Femeile cu atracție sexuală scăzută au acordat mai multă importanță inteligenței și educației și mai puțină importanță atractivității fizice, statutului și perspectivelor financiare sau conștiinciozității decât femeile cu atracție sexuală mai mare”, a explicat echipa.

„În același timp, bărbații cu atracție sexuală scăzută au acordat mai puțină importanță tuturor caracteristicilor partenerului, cu excepția statutului social și perspectivelor financiare, care au primit deja clasamentul cu cea mai mică importanță dintre toate trăsăturile de caracter”.

Descoperirile sugerează că atracția sexuală joacă un rol cheie în preferința partenerului. „În general, studiul de față sugerează că atât sexul, cât și puterea atracției sexuale și romantice influențează preferințele indivizilor de alegere a partenerului”, a concluzionat echipa.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB