Studiu al Universității Oxford: Un medicament comun folosit la tratarea astmului reduce cu 90% riscul de spitalizare la pacienții cu Covid-19

Studiu al Universității Oxford: Un medicament comun folosit la tratarea astmului reduce cu 90% riscul de spitalizare la pacienții cu Covid-19

Un medicament foarte folosit pentru tratarea astmului pare să reducă atât numărul spitalizărilor cât și perioada de recuperare la pacienții cu Covid-19 dacă este administrat în primele 7 zile de apariția simptomelor, au anunțat cercetătorii de la Universitatea Oxford, potrivit Reuters.

Concluziile au fost obținute după un studiu de fază intermediară asupra steroidului budesonidă, vândut sub numele de Pulmicort de AstraZeneca, ce este folosit și la tratarea plămânilor de fumător.

Studiul, desfășurat timp de 28 de zile pe 146 de pacienți, sugerează că inhalarea budesonidei reduce riscul tratament de urgență și de spitalizare cu 90%, comparativ cu tratamentele administrate în mod obișnuit la pacienții cu Covid-19, a spus Universitatea Oxford.

Datele inițiale ale studiului arată și că voluntarii tratați cu budesonidă au scăpat mai repede de febră și au avut mai puține simptome persistente.

”Sunt încurajată de faptul că un medicament relativ sigur, disponibil pe scară largă și bine studiat ar putea avea un impact asupra presiunii pe care o resimțim în timpul pandemiei”, a spus Mona Bafadhel, cercetător principal al acestor teste clinice.

Pulmicort a fost, al un moment dat, un produs de mare succes al AstraZeneca, ce acum oferă un medicament mai nou, Symbicort, ca tratament alternativ pentru astm.

Rezultatele studiului făcut de Universitatea Oxford nu au fost încă publicate într-o revistă științifică în care sunt analizate și de cercetători independenți.
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

2 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

3 Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de…

4 Mesaje din acestea ar trebui puse în toată țara...

5 Video viral