SUA - 640 de cuvinte şi definiţii noi, incluse în dicţionarul Merriam-Webster

SUA - 640 de cuvinte şi definiţii noi, incluse în dicţionarul Merriam-Webster

Dicţionarul Merriam-Webster a adăugat 640 de cuvinte şi definiţii noi în indexul său, reflectând evoluţia utilizării cuvintelor în limba engleză, relatează dpa.

"Snowflake" (fulg de nea) înseamnă, de asemenea, cineva care este prea sensibil, în timp ce "peak" (vârf) poate fi definit ca ceva ajuns la maximum de popularitate sau de utilizare. "Stan" se referă la un fan obsedat.

Termeni compuşi au intrat de asemenea în dicţionar, precum "garbage time", ceea ce înseamnă partea finală a unei competiţii sportive în care una dintre părţi are un avantaj insurmontabil. "Screen time" se referă la timpul pe care cineva şi-l petrece uitându-se pe un telefonul mobil sau pe tabletă.

Natura schimbătoare a mediului de afaceri a influenţat de asemenea dicţionarul, care include acum termeni precum "gig economy", referitor la munca temporară, şi "vulture capitalism" care se referă la cumpărarea agresivă a companiilor aflate în dificultate.

"Limba engleză nu doarme niciodată, şi nici dicţionarul", a afirmat Merriam-Webster într-un comunicat. "Fiecare cuvânt îşi urmează propriul drum în ritmul său înainte ca utilizarea să fie suficient de răspândită pentru a fi inclusă într-un dicţionar", se mai arată în comunicat.

Există de asemenea numeroase cuvinte noi din ştiinţă, inclusiv termeni care reflectă schimbări societale. "Top surgery" şi "bottom surgery" sunt termeni utilizaţi pentru operaţiile de confirmare a genului, în condiţiile în care vizibilitatea transgender se extinde. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

2 Așa o fi?

3 Dezvăluiri despre „statul” din spatele statului... / Ăsta e fostul șef al cancelariei lui Ponta

4 Florin Călinescu l-a chemat pe Ciolacu și a dat chix cu prima emisiune

5 Da, cea din brațele lui Neymar este Vlăduța Lupău...