SUA: 16 miniștri de justiție regionali condamnă decretul împotriva imigrației

SUA: 16 miniștri de justiție regionali condamnă decretul împotriva imigrației

Miniștrii de justiție din 16 state federale, reprezentând aproape o treime din populația SUA, au condamnat duminică decretul împotriva imigrației semnat de Donald Trump și au promis să îl "combată cu toate mijloacele de care dispun", relatează AFP.

"Condamnăm decretul președintelui Trump, care este contrar Constituției, valorilor Americii și ilegal, și vom acționa împreună pentru a ne asigura că guvernul federal ascultă de Constituție, respectă istoria noastră de națiune întemeiată pe imigrație și nu vizează pe nimeni doar din cauza naționalității sau religiei sale", au afirmat miniștrii, toți democrați, într-un comunicat.

Reamintind că mai mulți judecători au blocat deja o parte a decretului, cei 16 procurori generali au promis să facă totul "pentru ca un număr cât mai mic de persoane să sufere din cauza situației haotice pe care a provocat-o".

Pe lângă ministrul din Illinois care a luat inițiativa acestei declarații, au mai semnat procurorii generali din California, Connecticut, Districtul Columbia (capitala), Hawaii, Iowa, Maine, Maryland, Massachusetts, New Mexico, New York, Oregon, Pennsylvania, Vermont, Virginia și Washington.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina