SUA: Agent de securitate reţinut după ce un bărbat a fost împuşcat mortal în cursul unor manifestaţii, la Denver

SUA: Agent de securitate reţinut după ce un bărbat a fost împuşcat mortal în cursul unor manifestaţii, la Denver

Un agent de securitate angajat să protejeze o echipă de televiziune care transmitea de la mitingurile a două grupuri politice opuse în oraşul american Denver a fost reţinut sub suspiciunea de crimă, după ce un manifestant a fost împuşcat mortal, relatează luni Reuters.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, în urma unei "altercaţii verbale" între suspect şi victimă, spre finalul celor două manifestaţii, un miting al "Patrioţilor" şi o contra-manifestaţie Black Lives Matter-Antifa, a precizat un responsabil al poliţiei din Denver.

Suspectul, Matthew Dolloff, de 30 de ani, nu a fost deocamdată inculpat, a menţionat poliţia. Victima sa a fost prezentată de cotidianul local Denver Post ca fiind Lee Keltner, de 49 de ani, veteran al forţelor navale americane şi proprietar al unui atelier local de pălării.

Fiul victimei a insistat că tatăl său nu făcea parte din nicio grupare politică. Poliţia din Denver a comunicat la rândul ei că nu are informaţii privind o eventuală afiliere politică a suspectului reţinut, precizând că acesta nu era participant la proteste.

Postul KUSA-TV din Denver a explicat că Dolloff a fost angajat pentru protecţia echipei sale printr-o agenţie de securitate şi că unul dintre producătorii postului se afla cu acesta în momentul altercaţiei.

Într-o imagine surprinsă de un fotograf de la Denver Post se poate vedea cum un bărbat stropeşte cu un spray chimic în direcţia unui alt bărbat care îl ameninţă cu o armă.

Potrivit poliţiei, de la faţa locului au fost recuperate două arme de foc. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia