SUA: Angajaţii sanitari ai statului federal vor fi obligaţi să se vaccineze împotriva COVID-19

SUA: Angajaţii sanitari ai statului federal vor fi obligaţi să se vaccineze împotriva COVID-19

Angajaţii sanitari ai statului federal american vor avea obligaţia să se vaccineze împotriva COVID-19, a declarat joi Ministerul Sănătăţii într-un comunicat, relatează AFP.

Măsura se referă la 25.000 de persoane în contact cu pacienţii din unităţile sanitare operate direct de statul federal, în special personalul Serviciului Indian de Sănătate, care oferă îngrijire membrilor triburilor amerindiene din întreaga ţară.

Comunicatul de presă nu specifică data limită acordată angajaţilor pentru vaccinare.

"Obiectivul nostru principal este sănătatea şi siguranţa publicului american, inclusiv a personalului nostru federal. Şi vaccinurile sunt cel mai bun instrument aflat la dispoziţia noastră pentru a proteja oamenii împotriva COVID-19, pentru a preveni răspândirea variantei Delta şi a salva vieţi", a declarat ministrul sănătăţii Xavier Becerra.

Vaccinarea împotriva gripei sezoniere şi alte vaccinuri de rutină sunt deja obligatorii pentru majoritatea personalului din domeniul sanitar angajat al statului federal, se menţionează în comunicat.

Pentagonul a anunţat luni că vaccinarea împotriva COVID-19 va deveni obligatorie "până la jumătatea lunii septembrie" pentru toţi membrii forţelor armate americane, decizie "puternic susţinută" de Joe Biden.

La sfârşitul lunii iulie, Joe Biden a cerut armatei să se gândească la "cum şi când" va adăuga vaccinul împotriva COVID-19 pe lista vaccinurilor obligatorii pentru militarii săi.

Casa Albă a declarat în acelaşi timp că milioane de angajaţi federali vor trebui fie să fie vaccinaţi, fie să respecte o serie de constrângeri.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...