SUA: Angajaţii sanitari ai statului federal vor fi obligaţi să se vaccineze împotriva COVID-19

SUA: Angajaţii sanitari ai statului federal vor fi obligaţi să se vaccineze împotriva COVID-19

Angajaţii sanitari ai statului federal american vor avea obligaţia să se vaccineze împotriva COVID-19, a declarat joi Ministerul Sănătăţii într-un comunicat, relatează AFP.

Măsura se referă la 25.000 de persoane în contact cu pacienţii din unităţile sanitare operate direct de statul federal, în special personalul Serviciului Indian de Sănătate, care oferă îngrijire membrilor triburilor amerindiene din întreaga ţară.

Comunicatul de presă nu specifică data limită acordată angajaţilor pentru vaccinare.

"Obiectivul nostru principal este sănătatea şi siguranţa publicului american, inclusiv a personalului nostru federal. Şi vaccinurile sunt cel mai bun instrument aflat la dispoziţia noastră pentru a proteja oamenii împotriva COVID-19, pentru a preveni răspândirea variantei Delta şi a salva vieţi", a declarat ministrul sănătăţii Xavier Becerra.

Vaccinarea împotriva gripei sezoniere şi alte vaccinuri de rutină sunt deja obligatorii pentru majoritatea personalului din domeniul sanitar angajat al statului federal, se menţionează în comunicat.

Pentagonul a anunţat luni că vaccinarea împotriva COVID-19 va deveni obligatorie "până la jumătatea lunii septembrie" pentru toţi membrii forţelor armate americane, decizie "puternic susţinută" de Joe Biden.

La sfârşitul lunii iulie, Joe Biden a cerut armatei să se gândească la "cum şi când" va adăuga vaccinul împotriva COVID-19 pe lista vaccinurilor obligatorii pentru militarii săi.

Casa Albă a declarat în acelaşi timp că milioane de angajaţi federali vor trebui fie să fie vaccinaţi, fie să respecte o serie de constrângeri.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

2 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

3 ULTIMA ORĂ Partizanii ucraineni au aruncat în aer sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aflat sub ocupație

4 VIDEO Imagini horror pe Litoral! / Toată plaja din Costinești s-a adunat să vadă un cadavru scos din mare. Mulțimea a fost îndepărtată doar cu jandarmii…

5 Foarte interesante amănunte!