SUA anunță că vor continua furnizarea de armament Ucrainei. Slovacia a livrat încă două obuziere țării vecine

SUA anunță că vor continua furnizarea de armament Ucrainei. Slovacia a livrat încă două obuziere țării vecine

Casa Albă a anunţat că SUA vor continua să furnizeze arme Ucrainei şi că preşedintele rus Vladimir Putin a început războiul şi îl poate încheia dacă optează pentru acest lucru. În același context, Slovacia a livrat încă două obuziere statului vecin, „pentru a marca ziua de naştere” a președintelui rus, conform Agerpres .

Ucraina ar putea primi în curând noi livrări de armament FOTO Ministerul ucrainean al Apărării jpg

''Dl. Putin a început acest război şi dl. Putin îl poate încheia astăzi, pur şi simplu prin mutarea trupelor sale în afara Ucrainei'', a declarat consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Kirby, pentru postul de televiziune ABC.

Pe de altă consilierul american a refuzat să ofere alte declarații cu privire la incendiul de sâmbătă dimineață care a distrus o parte din podul de peste strâmtoarea Kerci, ce leagă Rusia de Peninsula Crimeea.

''Nu avem nimic de adăugat la relatările despre explozia de pe pod (din Crimeea, peste strâmtoarea Kerci)'', a spus Kirby.

Ucraina a primit noi obuziere

Slovacia a livrat Ucrainei două din cele opt obuziere Zuzana, conform unui contract ce prevede acest lucru.

''Pentru a marca ziua sa de naştere, i-am livrat încă un cadou agresorului Putin'', a glumit pe Twitter, duminică, ministrul slovac al apărării Jaroslav Nad. Liderul de la Kremlin a împlinit vineri vârsta de 70 de ani.

Danemarca, Norvegia şi Germania intenţionează de asemenea să finanţeze în comun producţia a 16 obuziere blindate mobile în Slovacia, care vor fi livrate Kievului.

Obuzierul Zuzana este singurul sistem de armament greu produs în Slovacia. El poate lansa toate tipurile de muniţie NATO cu calibru de 155 de milimetri.

În 24 februarie acest an, Rusia a lansat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...