SUA ar fi informat Rusia că nu intenţionează să impună pentru moment noi sancţiuni Moscovei (agenţii de presă ruse)

SUA ar fi informat Rusia că nu intenţionează să impună pentru moment noi sancţiuni Moscovei (agenţii de presă ruse)

Agenţiile de presă ruse au relatat miercuri că administraţia preşedintelui american Donald Trump ar fi informat ambasada Rusiei la Washington că Statele Unite nu intenţionează pentru moment să impună noi sancţiuni Moscovei, relatează Reuters.

'Pot să confirm că Statele Unite au informat ambasada Rusiei că nu vor fi noi sancţiuni pentru moment', a informat agenţia Tass citând o sursă din cadrul Ministerului de Externe rus.

Agenţiile Interfax, Tass şi Ria Novosti au publicat informaţii similare în acelaşi timp, citând o sursă din cadrul Ministerului de Externe rus.

Oficialul rus a declarat că Donald Trump şi-ar fi exprimat îngrijorarea că impunerea imediat a unor alte sancţiuni, la scurt timp după lansarea la sfârşitul săptămânii trecute de lovituri aeriene conduse de SUA împotriva regimului sirian Assad, susţinut de ruşi, ar îngreuna eforturile sale privind negocierea de acorduri cu preşedintele rus Vladimir Putin referitoare la combaterea extremismului islamic, a politizării internetului şi a altor probleme.

Statele Unite au impus pe 6 aprilie sancţiuni împotriva unor entităţi şi indivizi ruşi ca măsură împotriva presupusului amestec al Moscovei în alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA. Rusia neagă orice intervenţie în scrutinul din Statele Unite.

Ca represalii, parlamentarii ruşi au propus o serie de măsuri la sancţiunile impuse de Washington, inclusiv interzicerea importurilor de software şi de alcool din SUA.

O decizie privind contramăsurile impuse de Rusia a fost amânată până la jumătatea lunii mai, după învestirea lui Vladimir Putin, care în urma alegerilor prezidenţiale din martie a obţinut un nou mandat prezidenţial, care va dura de şase ani.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Milionarul Costel Alecu, „devoratorul de vedete”, a fost încarcerat în SUA

2 Așa o fi?

3 Câh...

4 Un filon de safir în valoare de 100 de milioane de dolari, cel mai mare din lume, descoperit de muncitori care…

5 VIDEO Erdogan e bolnav? / Sunt suspiciuni că ar avea o boală incurabilă