SUA ar fi informat Rusia că nu intenţionează să impună pentru moment noi sancţiuni Moscovei (agenţii de presă ruse)

SUA ar fi informat Rusia că nu intenţionează să impună pentru moment noi sancţiuni Moscovei (agenţii de presă ruse)

Agenţiile de presă ruse au relatat miercuri că administraţia preşedintelui american Donald Trump ar fi informat ambasada Rusiei la Washington că Statele Unite nu intenţionează pentru moment să impună noi sancţiuni Moscovei, relatează Reuters.

'Pot să confirm că Statele Unite au informat ambasada Rusiei că nu vor fi noi sancţiuni pentru moment', a informat agenţia Tass citând o sursă din cadrul Ministerului de Externe rus.

Agenţiile Interfax, Tass şi Ria Novosti au publicat informaţii similare în acelaşi timp, citând o sursă din cadrul Ministerului de Externe rus.

Oficialul rus a declarat că Donald Trump şi-ar fi exprimat îngrijorarea că impunerea imediat a unor alte sancţiuni, la scurt timp după lansarea la sfârşitul săptămânii trecute de lovituri aeriene conduse de SUA împotriva regimului sirian Assad, susţinut de ruşi, ar îngreuna eforturile sale privind negocierea de acorduri cu preşedintele rus Vladimir Putin referitoare la combaterea extremismului islamic, a politizării internetului şi a altor probleme.

Statele Unite au impus pe 6 aprilie sancţiuni împotriva unor entităţi şi indivizi ruşi ca măsură împotriva presupusului amestec al Moscovei în alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA. Rusia neagă orice intervenţie în scrutinul din Statele Unite.

Ca represalii, parlamentarii ruşi au propus o serie de măsuri la sancţiunile impuse de Washington, inclusiv interzicerea importurilor de software şi de alcool din SUA.

O decizie privind contramăsurile impuse de Rusia a fost amânată până la jumătatea lunii mai, după învestirea lui Vladimir Putin, care în urma alegerilor prezidenţiale din martie a obţinut un nou mandat prezidenţial, care va dura de şase ani.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…