SUA au informații că Daria Dughina a fost ucisă de guvernul ucrainean. Dacă ar fi fost consultați, americanii s-ar fi opus

SUA au informații că Daria Dughina a fost ucisă de guvernul ucrainean. Dacă ar fi fost consultați, americanii s-ar fi opus

Americanii au informații că Daria Dughina, fiica unui apropiat al liderului de la Kremlin, a fost sasinată de guvernul ucrainean, relatează The New York Times . Americanii se plâng că ucrainenii nu sunt transparenți cu privire la operațiunile lor. Kievul ar fi efectuat mai multe operațiuni de asasinat și sabotaj împotriva rușilor.

Daria Dughina a fost ucisă de guvernul ucrainean FOTO Profimedia

Agențiile de informații ale Statelor Unite sunt de părere că „părți ale guvernului ucrainean” au autorizat asasinatul Dariei Dughina din luna august, un element de campanie clandestină despre care americanii se tem că ar putea duce la lărgirea conflictului, conform The New York Times. De altfel, ucrainenii ar fi efectuat mai multe operațiuni de asasinat și sabotaj împotriva rușilor .

Conform aceleaiși surse, Statele Unite nu au participat la atac în niciun fel, nici prin furnizarea de informații nici prin oferirea de asistență. Americanii spun și că nu au știut de operațiune din timp și că dacă ar fi aflat și ar fi fost consultați s-ar fi opus. Ulterior, oficialii americani le-au transmis direct celor ucraineni opoziția lor față de asasinat.

Ucraina a negat că a organizat asasinatul

Ucraina a negat că a organizat asasinatul imediat după producerea acestuia, iar oficialii de top din guvernul de la Kiev au continuat să nege chiar și după ce au fost întrebați de oficialii americani.

Deși Rusia nu s-a angajat la niciun fel de represalii specifice după acest asasinat, SUA sunt îngrijorate că astfel de atacuri, deși au o valore simbolică mare, nu au decât un impact minim direct asupra luptelor de pe front și că ar putea să provoace Rusia la propriile lovituri împotriva oficialilor ucraineni.

Tatăl Dariei a fost adevărata țintă

Publicația americană arată că oficialii din SUA sunt frustrați de lipsa de transparență a ucrainenilor în ce privește planurile lor militare și secrete, mai ales operațiunile lor pe teritoriu rusesc.

Încă de la începutul războiului, serviciile ucrainene și-au demonstrat capacitatea de a pătrunde adânc în teritoriul Rusiei pentru a efectua operațiuni de sabotaj. Asasinarea Dariei Dughina, însă, ar fi una dintre cele mai curajoase operațiuni de până acum, care arată că serviciile ucrainene pot să ajungă foarte aproape de ruși proeminenți.

Unii oficiali americani suspectează că tatăl Dariei Dughina, Aleksandr Dughin, un ultranaționalist rus, a fost adevărata țintă a operațiunii și că agenții care au dus la bun sfârșit operațiunea au crezut că acesta se va afla în mașină alături de fiica sa.

Serviciile secrete ucraine, acuzate de Rusia

Rusia a acuzat „serviciile secrete” ucrainene că se află în spatele asasinatului asupra Dariei Dughina, fiica filosofului rus Alexandr Dughin cunoscut în Occident drept ideologul lui Putin.

„Crima asupra jurnalistei ruse Daria Dughina a fost rezolvată, a anunțat serviciul federal de securitate (FSB). A fost pusă la cale de serviciile secrete ucrainene. Autorul – un cetățean ucrainean numit Natalia Vovk – a fugit în Estonia, a comunicat biroul de relații publice al FSB”, a relatat TASS.

La două zile de la explozia mașinii în care ar fi trebuit să se afle Dughin, ancheta pare finalizată și cazul închis, scrie Jerusalem Post.

Drept rezultat al măsurilor unei anchete urgente, serviciul federal de securitate a soluționat crima jurnalistei ruse, Daria Dughina, născută în 1992”, se arată în comunicatul FSB. Anchetatorii au ajuns la concluzia că această „crimă a fost pusă la casă și executată de serviciile secrete ucrainene”, a rezumat și Tass.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...