SUA: Autoritățile au început construirea a opt prototipuri ale zidului de la frontiera cu Mexic

SUA: Autoritățile au început construirea a opt prototipuri ale zidului de la frontiera cu Mexic

Autoritățile americane au anunțat începerea lucrărilor de construcție a unor prototipuri ale zidului promis de președintele Donald Trump la granița cu Mexic, relatează miercuri DPA și BBC News.

Agenția Vamală și pentru Protecția Frontierelor a informat că a început construirea, în apropiere de San Diego, statul California, a opt prototipuri ale viitorului zid, dintre care patru din beton, iar restul din materiale alternative.

'Strategia noastră multidimensională de a garanta siguranța și securitatea poporului american include bariere, infrastructură, tehnologie și oameni', a declarat Ronald Vitiello, comisar adjunct al agenției, într-un comunicat.

Prototipurile, ce urmează să fie finalizate în aproximativ 30 de zile, vor avea o înălțime și o lungime de până la 9 metri.

Patru companii au fost alese pentru a construi prototipurile, însă varianta finală va fi, cel mai probabil, o combinație din caracteristicile acestora.

Autoritățile vor avea la dispoziție trei luni pentru a evalua eficacitatea prototipurilor. Fiecare va costa până la 450.000 de dolari și va fi plătit din fonduri federale aprobate deja. Cu toate acestea, nu există un acord cu privire la suma inițială de 1,5 miliarde de dolari pe care președintele Trump a solicitat-o Congresului pentru construirea zidului.

În campania electorală, Donald Trump a promis construirea unui zid de-a lungul celor peste 3.000 de km ai graniței cu Mexic pentru stoparea imigrației ilegale și a traficului de droguri. El a insistat că Mexicul va fi cel care va plăti pentru viitoarea structură, idee respinsă însă de autoritățile acestui stat.

Procurorul general al Californiei încearcă să blocheze construirea zidului de frontieră, o plângere înaintată săptămâna trecută unui tribunal federal din San Diego argumentând că guvernul și-a depășit autoritatea prin eliminarea unor legi cu privire la mediu și a altor prevederi.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…