SUA: Bancher inculpat pentru că a acordat credite fostului director de campanie al lui Trump în speranţa unui post

SUA: Bancher inculpat pentru că a acordat credite fostului director de campanie al lui Trump în speranţa unui post

Un bancher din Chicago a fost inculpat joi pentru că i-a acordat împrumuturi de circa 16 milioane de dolari fostului director de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort, între timp trimis la închisoare, în speranţa de a obţine un post guvernamental, potrivit AFP.

Bancherul, Stephen Calk, 54 de ani, preşedintele Federal Savings Bank, a făcut o listă de posturi pe care i-ar fi plăcut să le ocupe la Casa Albă, a precizat procurorul federal din Manhattan într-un comunicat.

Prima sa opţiune era postul de secretar al Trezoreriei. Apoi secretar al Comerţului, secretar al Apărării şi 19 posturi de ambasador - printre care cele de la Londra, Paris, Berlin şi Roma.

Calk spera astfel să profite de acordul dat de banca sa solicitărilor de împrumut ale lui Manafort.

În iulie 2016, când Donald Trump a obţinut învestitura republicană pentru alegerile prezidenţiale, Paul Manafort ar fi obţinut un acord condiţionat din partea băncii pentru un prim împrumut de 9,5 milioane de dolari. El i-ar fi mulţumit lui Calk numindu-l membru al unui consiliu economic consultativ al campaniei.

După alegerea lui Donald Trump în noiembrie 2016 şi după ce împrumutul a fost deblocat şi un alt împrumut de şase milioane de dolari a fost angajat, Manafort ar fi promovat numele lui Calk printre membrii echipei de tranziţie a noului preşedinte.

El ar fi reuşit să îi obţină un interviu pentru postul de subsecretar al Apărării, chiar dacă în cele din urmă Calk nu va mai fi numit.

Acordarea acestor împrumuturi lui Paul Manafort, care returnase cu greu credite în trecut, contravenea regulilor interne ale băncii, încălcând în special plafonul privind valoarea împrumuturilor ce pot fi acordate aceluiaşi client, conform procurorului.

Calk ar fi evitat aceste reguli obţinând intervenţia holdingului băncii.

Bancherul este pus sub acuzare pentru corupţie, delict pasibil de un maximum de 30 de ani de închisoare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro