SUA: Boala COVID-19 nu a fost încă ''învinsă'', avertizează Biden

SUA: Boala COVID-19 nu a fost încă ''învinsă'', avertizează Biden

Preşedintele american, Joe Biden, a avertizat duminică că ''boala COVID -19 (nu) a fost încă învinsă'' şi le-a cerut compatrioţilor se se vaccineze, aceasta fiind ''cea mai patriotică acţiune'', mesaj adresat cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a SUA, relatează AFP.

Cu toate acestea, preşedintele SUA a dat asigurări că virusul ''nu ne mai controlează vieţile'', în timp ce circulaţia rapidă a variantei Delta şi rata scăzută de vaccinare în unele regiuni îi îngrijorează pe experţi.

SUA sărbătoresc 4 iulie departe de obiectivul pe care şi l-a stabilit preşedintele Joe Biden, care îşi propusese ca 70% dintre adulţi să fi primit deja cel puţin o doză de vaccin anticoronavirus până la această dată. Apelurile la imunizare s-au înmulţit în rândul autorităţilor din cauza faptului că varianta Delta, detectată pentru prima dată în India, reprezintă în prezent 25% din noile cazuri de contagiere în SUA, după cum a dezvăluit joi directoarea Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), Rochelle Walensky.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”